tiistai 19. huhtikuuta 2016

Turn us away and we will Burn you first

Pakko tunnustaa ehkä yksi syntisimmistä salaisuuksistani : en ole katsonut jaksoakaan Game Of Thronesia. Enkä lukenut kirjan kirjaa.
Jos mietit että miksi, niin en oikeastaan tiedä. En ehtinyt alku hypeen mukaan ja jotenkin se vain sitten jäi. "Aloitan sitten ensi viikolla katsomaan". Eipä ole sitä ensi viikkoa vielä näkynyt, haha, vaikka sarja täyttääkin jokaisella osa-alueella minua kiinnostavat piirteet.
Laiska - tuo vihattu ja rakastettu sana sai juuri aivan uuden merkityksen!
Kuvituksena muutama ystäväni ottama kuva, lupa kuvien käyttöön kysytty. :)

Kuva / photo : HBO Nordic staff, editointi / edit : Simba

Olen kuitenkin perillä siitä mikä idea koko hommassa on ja vähän noin muutenkin, että missä mennään kiitos Tumblrin.
Olihan se minunkin siinä muiden mukana sitten päästävä Helsingissä olleeseen Game of Thrones - The Hall Of Faces tapahtumaan vaikka en varsinaisesti mikään alan ammattilainen ollutkaan.

Harmikseni teltta oli aika pieni, en tosin tiedä miksi odotin jotain massiivista linnaa miekkoineen ja lohikäärmeineen päivineen mutta ainahan sitä nainen saa unelmoida. Oli todella mielenkiintoista nähdä tarinaan perustuvien hahmojen esineitä, vaatteita, se Hall of Faces ja tietenkin The Throne. Siinä oli kyllä upea valtaistuin!
Aryan ( ? ) miekka taas oli vähän pettymys. tai sitten se johtui sangen jännästä esillepanosta. Olin odottanut sen olevan hieman eeppisempi. Mutta kaiken kaikkiaan kiva tapahtuma, tämmöisiä saisi olla lisää!

Kuva ja editointi / photo and edit : Anna-Maija Aalto

Vaikka en mikään ekspertti olekaan, niin tapahtuma sai kyllä minut ihan uudella tavalla sarjasta kiinnostumaan ja nyt aion ihan oikeasti aloittaa sen katselun ensi viikolla. ;)
Vinkkejä siitä, mitä kautta sitä voi netissä katsoa ja erityisesti suomenkielisillä tekstityksillä, niin otan mieluusti vastaan. Onko muita kuin Netflix? Periaatteessa ne suomenkieliset tekstitykset ei ole henki ja elämä, lähinnä mietin vain siksi että kun on niin paljon asioita, sukuja ja ties mitä, että ymmärränkö ja ehdinkö sisäistää kaiken. Katson kyllä monia sarjoja ilman tekstityksiä mutta ne ovat aina olleet vielä enemmän tuttuja aiheeltaan / tarinaltaan.

Kuva / photo : Anna-Maija Aalto, editointi / edit : Simba

Sitten toisiin aiheisiin. Olen monesti miettinyt, että olisi kiva kirjoittaa blogiin erilaisia juttuja. Ei pelkästään niitä aiheita mitä nyt, eli hiukset, meikit, keikat jne.
Tässä muutamia mitä on mieleen tullut, jos on aiheita mistä haluaisit minun kirjoittavan tai kenties kertovani oman mielipiteeni, niin kommenttiboksin sana on vapaa!

- Top 13. naislaulajat
- Top 13. mieslaulajat
- Tarinoita siitä, kuinka olen tutustunut bändiin X ja kuinka se on vaikuttanut / vaikuttaa elämääni ( samaan tyyliin kuin tämä Entwinen comeback-keikan yhteydessä kirjoitettu postaus )
- Materialismi - mitä se tarkoittaa minulle ja mitä tunteita se minussa herättää
- Shoppailu - mitä se on, mitä se merkitsee, mitä tunteita sillä täyttää
- Säästäminen - miten näen asian, miten toteutan sen käytännössä, mitä tunteita se herättää
- Kaikki kenkäni ( hahaa )
- Siivoaminen / turhan tavaran kitkeminen pois elämästä - miten se kannattaa toteuttaa ja miten se vaikuttaa elämään ( oikeasti puhdistava kokemus hehe )
- Vaatekaapin peruspilarit - mitä minun mielestäni tulisi jokaisen synkiön vaatekaapista löytyvän ; edullisia ja simppeleitä asuja, joita on helppo työstää niin arkeen kuin juhlaan
- Kuinka pakata koko elämä vain käsimatkatavaroihin - tällä niksillä säästää lentojen hinnoissa sekä ei välttämättä ota ihan niin paljon turhaa tavaraa mukaan matkoille
- Onko keikoilla käyminen muutakin kuin lempibändin musiikin tahdissa jorailua ja hyvän olon tunnetta?
- Kumpi on parempaa : juustokakku vai Aino suklaajäätelö?
- Lee Pace vai Orlando Bloom VAI Luke Evans

Hahaa, myönnetään että viimeisten kohdalla lähti vähän lapasesta ideointi. ;)
Oon viime aikoina kuitenkin löytänyt uusia puolia itsestäni. Tuntuu, että ennen olen kanavoinut luovuutta ulos vaatteiden teon ja piirtämisen kautta, mut tunne kirjoittaa on voimistunut paljon viimeisten vuosien aikana. Tykkään lukea paljon, ehkä se voi olla osa syyllinen asiaa, mutta on suuri palo sisälläni mikä janoaa asioiden tuottamista kirjoittamalla.

Kuva / photo : Anna-Maija Aalto, editointi / edit : Simba


Translation ;

All men must die.

8 kommenttia:

 1. HBO Nordic on ainoa suoratoistopalvelu, mikä näyttää GOT:ia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Mä luulin et sitä tuli myös Netflixistä :D Onkohan siellä kaikki kaudet? Ehkä pitäisi ottaa se kuukauden kokeilu ...

   Poista
 2. Sun henkilökohtainen historia kunkin sinulle tärkeän bändin kohdalla olisi äärimmäisen mielenkiintoinen postaussarja. Kaikista postausideoistasi tykkäisin kyllä lukea, mutta musiikki on kuitenkin aina suosikkiaihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. :) Noita juttuja on kyllä tulossa!

   Poista
 3. Olipas ihanan irteä ja elämäniloinen postaus, vaikka ei mistään "isommasta" jutusta ollutkaan kyse. Kevättä rinnassa Simballa kenties ;) Kaikki postaukset käy, bändijutut on lemppareita tosin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Haha joo, kevättä nimenomaan, kiitos allergian kun joka rööri turpoaa ja/tai vuotaa :DD

   Poista
 4. Lisä-ääni kaikille bändijutuille! Ja nyt kun kesä ja festarit on tulossa ni joku "näin selviät festareista" -tyylinen postaus vois olla hyvä, ootko joskus jo tehny sellasen? Just jotain et mitä kannattaa pakata mukaan jne.

  Ihanaa että oot inspiroitunut kirjottamaan, kannattaa ottaa kaikki ilo irti siitä. Se on häilyvä olotila. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se mun Festival Survival Kit-voisi ehkä jopa tänä vuonna tulla uloskin, onhan se vuoden jo tuolla luonnoksissa lojunut :D

   Kiitti kommentista ja tsempistä! :)

   Poista

Scream for me!