torstai 5. syyskuuta 2013

Feel the noize leaving my brain, I'm in the eye of a hurricane! Thrill me, don't kill me, need a crash if you wanna catch me!

Hupsista, ei olekkaan tullut esiteltyä kaikkia tekeleitäni koulussa. Siis silloin, kun opiskelin siellä n. reilu vuosi sitten. Sittemminhän lopetin opiskelut ja siirryin työ-elämään.
Tosiaan, se koulu ei vastannut odotuksiani ja oli samaa shaibaa kuin edellinenkin haha. No ei kai, aihe oli mielenkiintoinen ja lähellä sydäntäni mutta kuten pelkäsinkin oli opetus aivan liian samanlaista kuin edellisessäkin, eikä poikennut siitä niin paljon kuin olin toivonut/luullut. Opetus oli toki mieluisaa ja mielenkiintoista, opettajamme olivat hyviä ja mikä tärkeintä tutustuin saksalaiseen kaava-oppiin/järjestelmään, joka istuu minun kropalleni paljon paremmin kuin pohjoismainen. Taide-opinnot sen sijaan olivat uutta ja perusteellisempaa, etenkin mieleeni ja innostukseni piirrustukseen palasi. Opin myös uusia tekniikoita ja kohtasin pelätyimmän viholliseni eli vesivärit joilla onnistuinkin loihtimaan aika upeita teoksia, vaikka itse sanonkin!
Mutta mitä muuten tulee siihen aikaan niin olin kyllä muutenkin sinä vuonna ihan kiitettävän kujalla kaiken suhteen, mikä liittyi tulevaisuuteni, mitä haluan, jne. tai mihinkään muuhunkaan ... tietyllä tapaa ärsyttää että tuhlasin vuoden elämästäni ns. turhaan, vaikka tulihan sen aikana opittua paljon lisää. Tuntui että sekoilin siellä täällä ilman päämäärää, pakenin JOTAIN ja menin sieltä mistä aita on matalin ...


Uskon siihen, että asioilla on tapana tapahtua syystä tai toisesta, syyllä on seurauksensa eikä mikään ole "vain" sattumaa ns. isommissa jutuissa. Ehkäpä vuoden haahuilu oli ihan okei koska tällä hetkellä on tulevaisuus kirkas kuin tekiiiiiiiiiiiila! Haha! No ei nyt ihan, mutta ei ainakaan yhtä samea kuin aivot seuraavana aamuna siitä kun on ottanut muutaman tequila-shotin.

No mutta, palataampas aiheeseen. Meillä oli tosiaan erilaisia teemoja jaksoissa, ja yksi oli housu-jakso. Tein sen aikana kahdet housut, nämä sekä shortsit.
Näiden housujen inspiraationa oli mikäs muukaan kuin rock'n'roll ja nahka että puuvilla venyi ja paukkui! Tunnetaan myös nimellä Thrill Me-housut. Ovat laadukkaasti tehty ja istuvat ehkä hivenen piukasti näissä kuvissa. Nykyään tosin lötköttävät hieman ... tulevat varmasti näyttämään parhaimmalta -10 kilon jälkeen ja kun niille on tehty pienennys-operaatio. Mutta tässäpä muutama kuva :)Tekonahka bleiseri / ( fake )Leather-blazer - Seppälä
Paita / shirt - VILA
Housut / trousers - Thrill Me-trousers designed and made by me
Korkkarit / shoes - DinSko

Ei helevetti minkä näköistä settiä :D
Yksityiskohtina housuissa olivat edessä nahka-"kolmiot" aka nahkadolmiot, samoin takana, sekä taka-dolmioista lähtevä nyöritys. Pitkänä ihmisenä myös tein lahkeista "super"-pitkät - suunnittelin ne tarpeeksi pitkiksi että sopivat myös 10 sentin korkokenkien kanssa! Vyötärökaitale oli myös siinä mielessä spesiaali, että vyö-lenkit olivat myös tekonahkaa sekä itse vyötärökaitaleen korkeus niin korkea että tuommoinen leveä 3-niittinen niittivyö mahtuu sinne oikein buenosti.
Taskuja en kehdannut laittaa, ei jotenkin istunut silmääni ... ainakaan tuolloin, katsotaan sitten kun lantiota ei voi enää lumiauraan verrata. Nehän nyt on helppo ommella jälkikäteen :)
Myös housujen malli oli hyyyyyyvin kaukana muodissa jylläävistä pilli-housuista koska komboon leveä-lantio/reidet se ei todellakaan ole otollisin valinta. Niimpä bootcut-lahkeella mentiin ja se mielestäni näyttää ihan näpsäkältä.
Materiaaleina toimivat musta hieman joustava puuvilla sekä tekonahka.

Loppujen lopuksi olen kyllä tyytyväinen näihin, laadukkaasti ja erittäin tarkasti yksityiskohtineen ommellut perus farkut niin arki, kuin ilta ja keikka käyttöön. Erityisesti sydäntä lämmittää nuo nyöritykset ja prikulleen kohdakkain menneet nahka-dolmiot edessä, takana ja sivu-saumoissa. Koska jokainen nahkaa, teko tai oikeaa ommellut, tietää kuinka hankalaa sen ompeleminen voi olla/on.
Pikkuisen otsalohkoon ottaa se että housuista tuli aika matalat, tämmöisellä mega berberalla olisi pitänyt nostaa takaa vielä vähän enemmän ... ja sitten se että ei housujen malli oikein pääse näissä leveys-asteissa oikeuksiinsa.
Btw, alla olevassa kuvassa EI ole housuissa minkään sortin reikää, kulumia vaikka siltä näyttääkin. Taisi olla linssi vähän likainen  :D
Että semmooset :)
Mitä tähän vaatetusalaan tulee tässä ja nyt vuonna 2013 syyskuussa, niin hommat alkaa vihdoin ja viimein rullati rullaamaan. En ole missään vaiheessa lopettanut vaatteiden suunnittelua, päinvastoin, ja kuositteluja/kaavoituksia/protoja on tullut harrastettua. Mitään sen suurempaa ja coolimpaa en ole kuitenkaan viitsinyt vääntää, koska hermoni eivät yksinkertaisesti kestä surkeita koti-ompelukoneita. Joo, onhan niitäkin varmasti hyviä mutta se joka meillä on niin ... niin ... yritin sillä joskus jotain ommella mutta eijeijeijeijeiii. EI. Mutta onneksi tähänkin asiaan on tullut muutos, ja töissä raadetulla mammonalla on ostettu kerrankin jotain viisasta. Että pysykäähän kuulolla ... ;)

Kiitokset kuvista Aileenille! / All photos by Aileen, thanks!

Translation ;

I haven't show you all these clothes what I have done when I was still in the school. These are Thrill Me-trousers, what I made about 1,5 years ago ...

They're designed and made by me, inspired of rock'n'roll! Made for everyday living but also fit perfectly for bars and gigs. I like the most of the back-parts in these, that lacing is pretty cool :)
Even though these would look a looooot better on someone, who's at least 10kg smaller than me in these photos ...
They're made of black cotton-fabric with little twist of stretch and leather-parts are a bit stretchy fake leather.

What comes to sewing, designing and so on nowdays, I have some good news for you!
I haven't quit of designing/making patterns/blaablaa EVER but I did buy something very necessary and amazing during this summer ... stay tuned ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!