perjantai 28. elokuuta 2015

Who is this irresistible creature who has an insatiable love for the Dead?

Halusin jotain spesiaalia Rob Zombien keikalle Wackenia varten ja päädyin lopulta aika perinteiseen luuranko-maskiin.
Monilla kiertueilla Zombie ja bändin jäsenet ovat käyttäneet ensimmäisen / ensimmäisten biisien ajan tämmöistä luuranko-huivia, josta sainkin inspiraationi! Nykyään näitä huiveja käyttää lähinnä crew-jäsenet, eikä bändin jäsenet niinkään. Heillä on enemmän omaa persoonaa / hahmoa korostava maski tai sitten ei ollenkaan. Mitäpä sillä väliä, voisin silti sulautua joukkoon!

Mun piti ensin hommata sellainen huivi, koska se suojaisi samalla pölyltä ja olisi noin muutenkin helpompi vaihtoehto kuin maskin maalaaminen, mutta eipä sitä tietenkään löytynyt mistään, niin ei auttanut muu kuin laittaa siveltimet heilumaan. Etin netistä pari inspiraatio-kuvaa, että osasin tehdä kuvion. En halunnut mitään turhan vaikeaa mallia vaan suht yksinkertaisen, mistä ymmärtäisin idean. Löysin pari, tallensin ne, ja aloin töihin.
Onneksi olin ajoissa asian suhteen, 1,5 päivää ennen lähtöä heh.Ennen yllä olevian kuvien tulosta tuli näytettyä hieman erilaiselta :


Tämä on siis ihan ensimmäinen kokeilu moista maskia ja kasvoväreillä. Mun kasvovärit, tai no pikemminkin kasvomaalit, oli jotain ihan nobody merkkisiä ja eivät sopineet mun iholle yhtään niin kuin yllä olevasta kuvasta saattaa nähdä.

Nämä maalimaiset värit saivat mun ongelmaihon näyttämään ihan järkyttävältä, maali ei levittynyt lainkaan niin kuin halusin vaan alkoi 'kuoriutumaan'. Koitin ohentaa sitä vedellä, sama lopputulos. Ajattelin että no ehkä se ei ole niin paha, kokeilen edes noita hampukoita tehdä siihen, jos se vaikka korjaantuis kun maalaisi mustalla päälle. Musta väri oli paremmin levittyvää ja mukavamman tuntuista kuin valkoinen, mutta oli se vaan niin karun näköistä että turhauduin, päätin tehdä koko helahoidon luomiväreillä ja pestä nykyisen räpellyksen pois.
Ennen pois pesua kokeilin erilaisilla pensseleillä maalata naamaa jne. että saisi vähän tuntumaa miten tehdä mutta järkyttävän pohjan ansiosta siitä ei oikein ottanut opikseen.

Pesin naaman ja aloitin uudestaan.Tadaa!

Levitin ensin meikkivoiteen normaalisti naamalle ja puuterin siihen päälle. Lisäsin puuteria enemmän tulevaan huivin kohtaan, yritin saada siitä mahdollisimman valkoisen että se erottuisi ihon väristä edes jotenkin haha.

Multa on hajonnut mun Sugarpillin valkoinen luomiväri ja MUFEn musta luomiväri, tiesin että niiden pigmentit riittäisi tähän joten otin ne vaan reilusti käyttöön. Ne on jo rikki valmiiksi ja jos tää menisi ihan pieleen eli ne menisi ihan 'hukkaan' niin ei siinä paljon menettäisi.

Hahmottelin pensselillä ja valkoisella luomivärillä maskin muodon, jonka jälkeen aloin lätkimään raivolla luomiväriä naamaan. Pelkäsin että pohja tulee olemaan yhtä spitaalinen kuin kasvomaalilla, mutta siitä tulikin onnistunut! Huh, ensimmäinen pelko ja ongelma ratkaistu. Kyllähän siihen aikaa meni rutkasti, mutta en aikonut luovuttaa. Kun olin saanut maalattua naaman ja kaulan valkoiseksi, oli aika siirtyä leikkimään mustalla.
Näissä kuvissa itseasiassa toi nenän musta kohta on tehty sillä kasvomaalilla ja hetken jo mietin että kokeilisinko sillä mustalla muuallekin, onneksi en, en usko että se olisi toiminut haluamallani tavalla luomivärin kanssa.
Halusin nimenomaan todella hyvin haalistuvan, 'blendautuvan', lopputuloksen. En halunnut mitään sen suorempia ja töksähtävämpiä rajoja muualle kuin huivin reunoille reunoiksi.

Otin vähän vapauksia ja lopulta tein maskin kahden kuvan perusteella ja tein ton mustan poski-jutun omien kasvojen ja poskien perusteella. En nyt tiedä mitään virallisia nimiä noille kohdille mutta omien kasvojen piirteiden pohjalta loin noi kuviot naamalle, meni vähän päin honkia jos vertaa siihen mallikuvaan mutta ei se ole niin justiinsa.

Musta noi hampaat oli ehdottomasti vaikein tehdä! Piirsin kohdat ensin naamaan normaalisti, niitä tuli varmaan ihan liikaakin mutta whatever, sitten rupesin pohtimaan että millä ihmeellä mä saan niistä jonkun muun kuin leegojen näköiset neliöt. :D
Harjoittelin sitten tovin niitä mun käteen, että miten häivyttäisin ja muotoilisin niitä ja aloin rohkeasti piirtämään naamaan. Välillä meni joku enemmän tai vähemmän pieleen, ja koska naamaa ei voi kumittaa niin kuin paperia, niin keksin vain jotain random hätäratkaisuja pelastamaan.Lopulta sain ne hampaatkin valmiiksi ja näyttämään jotenkin hyviltä että miellytti itseänikin. Sitten siirryin viimeistelemään maskin, tummensin häivytettäviä kohtia ja rohkeasti blendasin niitä vähän rankemmalla kädellä.
Mua ärsytti toi huivi-osuus kaulassa kun se oli niin valju niin varjostin sitä vähän ja tein tollaisia lohkeiluja sinne tänne ja lopulta kasvoille myös, muuten se näytti vähän hassulta jos niitä oli vain kaulassa.

Sitten tein elämää nopeamman silmämeikin ja kulmat, koska halusin tottakai ottaa luomuksesta kuvia. Lisäsin glitteriä silmämeikkiin ja maskiin myös! Halusin korostaa sillä tiettyjä osioita, joten heitin sitä nenään, huulen yläpuolelle ja leukaan että poskipäille.
Eikö se contouring ja highlight ole nyt kovassa huudossa?! Miksi maskinaisen pitäisi niistä luopua - ei miksikään.

Sitten vain likaiset hiukset piiloon koppalakilla ja ottamaan kuvia. En jaksanut laittaa ripsiväriä tai irtoripsiä, vaihtaa mun likaista meikissä olevaa paitaa, joten siksi nää on vähän blaah mutta ei anneta sen häiritä.Joo, en voi olla koskaan pelleilemättä. Hähää!

Vaikka itse sanonkin, niin musta tosta maskista tuli tosi siisti! :)
Ja paljon hienompi kuin osasin odottaa. Eihän se täydellistä ole nähnytkään, mutta ihan jees ottaen huomioon että tää oli mun eka kerta ikinä kun tein tollasta mun naamaan. Okei toinen, jos toi ihan eka kasvomaali-räpellys mikä nähtiin kirjoituksen alussa lasketaan.
Ainut miinus on se että tämän kanssa näyttää hampaat tosi keltaisilta, varsinkaan kun ne ei ole valkoisimmasta päästä. :D

Ai niin ja koska multa löytyy ainoastaan poskipuna, puuteri ja yksi smokey eye-meikkisivellin, niin tein koko maskin mun maalaukseen tarkotetuilla siveltimillä! Pitää ehkä ostaa niitä lisää, ei oo kiva maalata tauluja ja naamaa samoilla pensseleillä. Mutta ehdottomasti super hyviä ne oli tähän tarkoitukseen, tarpeeksi tarkkoja että sai tehtyä mitä halusi.
Haluaisin löytää hyviä kasvomaaleja, koska musta tää on ihan super kivaa luoda kaikkia juttuja tällee! Oon kuullut Kryolan merkkisistä kasvomaaleista paljon hyvää, saa ehdotella jos tulee jotain hyviä värejä mieleen.

Multa muutenkin väistyi suurin osa paineista kun ajattelin  ettei tää ole meikkausta, vaan maalaamista. Ainut vaan että maalaan omaa naamaani, enkä paperia. Sit annoin vaan mennä, kuuntelin Rob Zombieta ja mietin miltä tuntuisi pussailla Piggy D.:n kanssa! Ja lopputulosta katselette parhaillaan! :DTranslation ;

I wanted to do something special for Rob Zombie's Wacken gig.
I was supposed to do this look by a scarf but when I didn't find a scarf I had to paint it by myself. Lol!

Rob Zombie's band members have used this kind of scarfs on stage so I knew I want one for me too, even though they don't use them anymore. Specially Piggy D. and John 5 have their own special and unique masks nowadays which mean no time for this kind of zombie-scarf hehe. Crew members use these still, but whatever, I could be part of the crew too!

I tried to use face paint first, but it didn't work out at all with my skin. So I decided to use eyeshadows! I used white Sugarpill and black MUFE eyeshadows. I ''painted'' it to my face with brushes which are actually meant for painting paper etc. Whoops! Those still worked well for this!

I'm pretty happy for the final result. :)
I know it's not perfect and there's long way to go before it's perfect, but this was my very first time when I ever paint something like that for my face ... so then it's quite ok I think.
Need to practice it more as it took quite long time to do it and I hope I can find some better face paints, which will work well and are easy to blend together.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!