tiistai 2. helmikuuta 2016

So you can drag me through Hell if it meant I could hold your hand

Olen aikaisemminkin jutellut siitä, erityisesti viimeisen vuoden aikana, kuinka hankala iho minulla on ja kuinka paljon sen kanssa saa tapella. Nyt olen jo onnistunut löytämään apua pahimpaan hätään, kiitos ihanalle kosmetologilleni, ja tämän alkuvuoden tavoite olisi käydä allergiatestit ja hilata berbera viimeistään ennen kesää ihotautilääkärille. Heehee, promise.

Tässä ovat päivittäiset ihonhoitotuotteeni :


En ole oikein koskaan ymmärtänyt esim. äitini kaltaisia ihmisiä, jotka laittavat 666 eri rasvaa naamaansa aamuin illoin. Toki mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän tuotteita pitää päivittää ja blaablaablaa mutta silti.
Mua ahdistaa jo nämä kuusi purkkia, saati sitten että niitä olisi enemmän - nope.


Puhdistustuotteissa on tällä hetkellä vasemmalla näkyvä Lieracin puhdistusmaito sekä Lumenen kasvovesi että silmämeikinpoistoaine.

Lieracin kasvorasvat ei mun iholle oikein sovi, mutta tästä maidosta olen tykännyt. Ei kirvele ihoa, eikä jätä super kuivaksi. Tämä on lahjaksi saatu, en tosin usko että aion tuotetta uusiksi ostaa.

Lumenen kasvovesi on myös lahja ja se välillä kirvelee, enkä oikein tykkää siitä, mutta käytän sitä silti paremman puutteessa haha. Ja noin muutenkin tuntuu pahalta heittää pois melkein täyttä purkkia. Viimeksi heitin ison kasan rasvoja roskikseen, kun todettiin ettei niistä yksikään sovi mulle. Osan vei siskot, loput jouti kaatopaikalle. Ehkä sitä voisi koittaa tuputtaa tätä sitten jollekulle muulle, kun löydän paremman tilalle!

Lumenen silmämeikinpoistoaine sen sijaan ajaa asiansa hyvin. Toivon aina joululahjaksi sellaista Lancomen ripsiväri-lahjapakkausta, siinä mukana tuleva silmämeikinpoistoaine on ihan paraste mutta tämä sopii hyvin kun sitä ei ole tarjolla. :D


Kasvorasvoja löytyy myös kolmisen kappaletta.

Löysin tämän Darphin merkin siis kosmetologini kautta, ja voin kyllä sanoa että on pahaimpia kasvorasvoja mitä olen koskaan käyttänyt! Rasvat ja seerumit ovat hinnoiltaan n. 50€ ylöspäin, kestävät n. kolme kuukautta, mutta ovat ehdottomasti joka pennin arvoisia. Käytän tällä hetkellä herkälle, punoittavalle ja kuivalle iholle tarkoitetun Intral-sarjan balmia, joka on siis rasvaisin versio kaikista rasvoista eli ei perus kasvorasva = cream eikä seerumi. Kaikista parasta olisi käyttää seerumia + creamia tai balmia, täytyy tämän tai viimeistään ensi kuun aikana hommata se tähän kaveriksi.

Rosazolista luin blogeista, kun suunympärysihottuma-jutut osuivat silmiin ja kuulostaa samantapaiselta ihottumalta mitä mulla tulee X ruoista/mausteista tai auringosta ihoon. Ehdottomasti hillitsee ihottumaa ja punoitusta, mutta on siitä huono että kuivattaa todella paljon. Sen takia en ole sitä nyt talvella oikein käyttänyt, kun muutenkin iho tavallista kuivempi.
Tätä 1% Rosazolia saa apteekista ilman reseptiä. Suosittelen käyttämään yhdessä hyvin kosteuttavan kasvorasvan kanssa, ei pelkästään.

Tämä Louis Widmerin silmänympärysrasva on ehkä maailman paras keksintö ikinä.
Tämä taitaa olla tarkoitettu mua vanhemmille, mutta äitini on lukenut tästä mm. sellaista, että tämä silmänympärysrasvassa käytetään samantapaisia aineita kuin voiteissa, joilla on hoidettu/hoidetaan haavaumia että haavoja sairaaloissa. Ihmekös tuo, että se on ainut rasva joka tehoaa ihottumani käsittämättömään kutinaan. Rosazol siis lievittää punaisuutta ja turvotusta, mutta ihottuma on jo ilman sitä hyvin kuiva ja edes Darphinin rasvat eivät auta samalla tavalla siihen kuin tämä Widmerin silmänympärysrasva. En tiedä mitä taika-aineita siinä on, mutta se on myös auttanut ratkaisevasti mun silmänympärysihoon joka välillä hilseilee kun on niin kuiva. Se ongelma saatu kuriin tällä rasvalla. Viime kesänä ihottuma levisi myös mun silmänympärysihoon, niin ylä- kuin alaluomille ja koska Rosazolia ei voi laittaa sinne oli tämä jälleen kerran korvaamaton apu.
Tämä pikkuinen purkki kestää myös lähes vuoden, vaikka sitä käyttää aamuin illoin silmänympärysihoon ja satunnaisesti monta kertaa päivässä ihottumaan.
Tällä hetkellä tämä ei ole mulla käytössä, päätin kokeilla välissä jotain muuta ja tällä hetkellä on Darphinin kosteuttava silmänympärys-rasva testeri menossa, tykkään siitä mutta kyllä tämä Widmer on ihan omaa luokkaansa. Unelma olisi se, että molemmat voisi löytyä hyllystä!

-------------------------------------------------------

Mitä ihonhoitotuotteisiin tulee, niin siinä on kriteereinä kaiken mahdollisen ja tarpeellisen avun lisäksi myös se, että tuotteita ei olisi testattu eläimillä ja olisivat valmistettu mahdollisimman luontaisista aineista. Pakko myöntää, että jälkimmäinen kohta tuskin aina toteutuu.
Olen myös kiinnostunut luonnonkosmetiikasta aina vain enemmän, pitäisi vain saada nuo ruoka-allergiatestit alkuun koska välillä sitä tuntuu olevan kaikelle mahdolliselle allerginen ...

Mutta mikäli kaipaa jotain elämää parempia ihonhoitotuotteita, voin lämpimästi suositella tätä Darphin merkkiä. Sitä saa luultavasti sieltä sun täältä kosmetologeilta että netistä tilattua. Parhaiten merkistä saa kaiken irti siten, että menee merkkiä myyvään että merkin aineilla hoitoja tekevään kauneushoitolaan, jossa kosmetologi valitsee juuri oikeat tuotteet oikeasta tuoteryhmästä sinun iholle sopivaksi.
Louis Widmeriä saa myös netistä että apteekeista, samoin kuin Lieracia.
Kannatan ehdottomasti panostamista ihonhoitoon, iho on kaiken perusta ja on turhaa kokeilla satoja erilaisia rasvoja ja meikkejä, ellei oikeasti ensin hoida ammattilaisen kanssa pohjaa eli ihoa kuntoon. Se saattaa kuulostaa että vaikuttaa aluksi hyvinkin kalliilta projektilta, mutta maksaa itsensä takaisin aivan varmasti.
Ei ole mitään järkeä tuskailla ihon kanssa ja kokeilla "halpoja" voiteita kerta toisensa jälkeen, jos asiat saa ammattilaisen kanssa kuntoon paljon pienemmällä vaivalla, joskin kerralla hieman isommalla rahalla.

2 kommenttia:

  1. Mä vaihdoin kasvoveden tommoseen miselliveteen, taitaa olla Garnierin purkki menossa nyt! Ihan mielettömän kiva, ei kirvele, jättää ihon pehmeän tuntuiseksi ja sopii myös silmämeikin putsaukseen (ainakin mun kevyet meikit lähtee hyvin). Eikä taida maksaakaan kun alle vitosen! Suosittelen ainakin testaamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misellivedestä olen välillä lukenutkin ja miettinyt pitäisikö testata. Kiitos vinkistä, ehkä nyt vihdoinkin kokeilen! :)

      Poista

Scream for me!