sunnuntai 27. toukokuuta 2012

World's fucking Disease

Olin jo tekemässä postausta lätkän MM-kisoista kunnes päätin hamuta lisää tietoa Hyvinkäällä tapahtuneista kamalista asioista, varmasti suurin osa tietää mistä on kyse.
Varoituksen sana - luvassa avautuminen.

Soitin tänään äidilleni päivällä kertoakseni koska olen tulossa maalle vanhempieni luokse ja jutellessamme niitä näitä äitini käski olla varovainen, kaikkialla. Olin taas että "joo joo äiti" ja sitten hän kertoi että Hyvinkäällä on ammuskeltu viime yönä, siellä on kuollut pari ihmistä ja monia on haavoittunut. Se tuntui kovin uskomattomalta ja ikävähkö tunne varjosti koko päivän ...

Vasta äsken rohkenin mennä Iltalehden sivuille lukemaan lisää aiheesta ja se koskettaa mua todella paljon. Ja nyt en voi olla ottamatta asiaa puheeksi!
Itsehän olen asunut Hyvinkäällä kolme vuotta, kampaajani on siellä jne. Hyvinkäällä asuu myös siskoni, eräs hyvä ystäni, tuttuja sekä ystävieni sukulaisia.
Ja sitten yhtäkkiä kuulee ja näkee tämmöistä. Tajuaa että pahat asiat oikeasti tapahtuu tässä maailmassa, ja lähempänä kuin haluaisi.
Olen kävellyt lukemattomia kertoja siitä missä ammuskeltiin, olen viettänyt aikaani lukemattomia kertoja noilla huudeilla ystävieni kanssa ajattelematta lainkaan että jotain tämmöistä voisi tapahtua!
Ei voi olla ajattelematta että mitä jos mun läheiselle ois tapahtunu jotain. Alkaa tärisyttämään pelkkä ajatuskin hyih X___X

Olen ihan järkyttynyt, hämmentynyt, kauhuissani ja peloissani. Mihin tämä maailma on oikeasti menossa?
Tämä saa mut samalla pelokkaaksi, vihaiseksi uhrien puolesta mutta myös vihaiseksi ampujan puolesta. Vaikka motiiveista ei ole sen enempää tietoa, niin silti ; ollaanko tultu siihen pisteeseen että tämä on ainut keino kertoa että tarvitsee apua kun kukaan ei kuuntele?!
Mitä vittua ihan oikeasti!!! Ja sitten vielä ihmetellään miksi tämmöistä tapahtuu. Siksi että rahaa syynätään sinne minne sitä ei tarvitsisi syynätä -> turhan päiväisiin asioihin, kansanedustajien yli suuriin palkkoihin ( varsinkin kun ne eivät saa mitään hyvää ikinä aikaiseksi ), joidenkin helvetin maahanmuuttajien syynäämiseen jne.
Leikataan sieltämistä ei pitäisi leikata -> ihmisten hyvinvoinnista, erityisesti lasten, nuorten ja nuorten aikuisten.
Pitää tehdä jotain näin raakaa ja kamalaa saadakseen huomionsa itseen ja apua?! Vetää aika hiljaiseksi.

En ole rasisti mutta musta olisi harvinaisen korkea aika puuttua siihen, että maahanmuuttajia syynätään ja annetaan kirstullisia rahaa kun suomalaiset, oman maan 'oikeat' kansalaiset ovat ohjan pohjalla mutta ne vain jätetään sinne huolehtimaan itse itsestään.
Suomalaisia nuoria joilla on vaikeuksia, heille ei järjestetä tarvittavaa hoitoa mutta maahan otetaan koko ajan lisää maahanmuuttajia jotka komeilevat raiskaus-tilastojen kärjessä. Niin että mitä?!
Toki ei voi aina ajatella omaa napaansa ja tässä tapauksessa omaa maatansa mutta mun mielestä ensin pitäisi yrittää parhaansa oman maan kansalaisten pelastamiseksi kuin ottaa tänne muita pelastettavia perkele!
Tämä herättää mussa suunnatonta vihaa ... en yleensä edes jaksa ottaa kantaa politiikkaan yms. mutta tämmöiseltä paskalta ei vain voi sulkea silmiään.

Jokela, Kauhajoki, ja nyt tämä. Muistan ikuisesti ne hetket Jokelan ammuskelun aikoihin, olin silloin vielä koulussa Hyvinkäällä. Monia läheisiä ystäviä asuu Jokelassa ja parin hyvän ystävän sukulaiset olivat siellä vaarassa. Se herätti monissa pelon peikon joka ei ole tähän päiväänkään mennessä kadonnut eikä ikinä katoa tätä menoa.
Kauhajoki sai pelon väristymään entisestään. Sinä päivänä serkkuni piti mennä tutustumaan sinne koululle, yksi mulle tärkeimmistä ihmisistä tässä maailmassa, muttei kuitenkaan syystä X mennyt. Vaikka se helpottaa mun oloa, silti monelle muulle tärkeä ihminen koki kovia siellä tai menehtyi.
Myöskin viime kesän Norja juttu oli aivan kamala, ja se tapahtui vielä mun syntymäpäivänä, mikä teki siitä ainakin mulle astetta karmivampaa.


Nyt kaikki ovat kauhuissaan, mutta tässä käy varmasti aivan samalla tavalla kuin edellisten kohdalla.
Ensin järkytytään miten näin voi käydä, miten näin voi käydä meidän maassa, miten se voi tehdä näin ja miksi, ja sitten asia jo unohdetaankin.
On hyvä että elämää yritetään jatkaa mahdollisimman pian mahdollisimman nopeasti ja normaalisti, mutta siltikään en tajua sitä miksi pitäisi asiat unohtaa ja olla surematta. Tukahdetut tunteet ajavat nimenomaan ihmiset tekemään tämän tapaisia tekoja!
Kauhistellaan enemmän sitä että kuinka kohtuutonta on pyytää apua näin kun muuta keinoa ei ole, kuin sitä että että tämä oli ainoa keino että joku kuuntelisi.
Jos ei saa apua, koska kukaan ei välitä, ajautuu takuu varmasti tekemään radikaaleja tekoja saadakseen tarvittavan huomion. Miten saatanan tyhmiä isot kihot ovat etteivät tajua tätä?! Kuinka monen täytyy vielä friikahtaa pahasti ja kuinka monen viattoman täytyy vielä kuolla ja haavoittua että asialle tehdään jotain?!

Tälläkin hetkellä esimerkiksi Facebookin etusivu on täynnä ihmisten päivityksiä Euroviisuista. Olalla kohautetaan asioita jotka ovat jumalauta 1000 kertaa tärkeämpiä kuin jotkut helvetin Euroviisut!
Hyvää viihdettä toki mutta you got the point.
Säälittävää vai surullista tämä että ihmisiä kiinnostaa/koskettaa/puhuttaa turhan päiväiset asiat enemmän kuin oikeasti tärkeät, en osaa sanoa mutta saa mut ainakin voimaan suht pahoin.

Silloin kun omalle kohdalle sattuu jotain tämmöistä, kun katsot ampujaa silmästä silmään, nousee toivottavasti mieleesi että olisikohan pitänyt kiinnittää huomiota muuhunkin kuin Venäjän ( surkeaan ) mummo-humppa ehdokkaaseen tai Loreenin hameen helman pituuteen. Tai vaihtoehtoisesti sitä kuka voitti/voittaa Viidakon tähtöset.

Pitäisköhän harkita kansanedustajan pestiä? :D Ahah ... vitsi vitsi.

6 kommenttia:

 1. Vaikken ketään henkilökohtaisesti Hyvinkäältä (tai mistään muualta missä kaikkia näitä ammuskeluita on tapahtunut) tunnekkaan ketään niin hirvittää silti. Mietin kyllä joskus että "entä jos.." jotain tällasta tapahtuis jossain omassa kotikaupungissa tai vastaavaa.
  Tosta rahojen kuluttamisesta vääriin asioihin en voi olla kun samaa mieltä. Oon saanut omakohtasesti kokea sen, kun ei yksinkertaisesti viitsitä auttaa niitä nuoria jotka sitä apua oikeasti tarvitsee. Minulle tässä taannoin sanottiin etten edes tarvitse apua.
  Tuntuu tosi ristiriitaselta ruveta kyseenalaistamaan muiden maiden ihmisoikeuksia kun omastakin maasta löytyy tällasta. Ei ihan mee minun jakeluun. Huhhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näitä kun on tupsahdellut tasaiseen tahtiin + kaiken maailman pommi-uhkia/ampumis-uhkia niin alkaa pakostakin miettimään että koska käy omalle kohdalle ...

   Voi että! Olen todella pahoilla sun puolesta :( <3 Niin törkeää lukea tuommoisesta, ei ole sanoja jotka kuvailis tarpeeksi hyvin kuinka perseestä tuommoinen on!

   Hyvin sanottu! Kyseenalaistaa tai arvostella kun täällä on tosiaan kaikki (näissä asioissa etenkin) päin persettä ... -____-

   Poista
 2. Kyllä pisti miettimään tuo tapaus. Yhtä hyvin se olisi voinut tapahtua Salossa, ja ammuskeltu vaikkapa siihen Keikkamestan edessä olevia tupakoivia ihmisiä. Niin se vaan on, olis voinut käydä missä vaan. Oli kyllä kauheaa aamulla lukea tuosta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! :( Ei sitä oikeen uskalla kohta enää käydä missään, mistä sitä tietää koska sattuu omalle kohdalle? :/

   Poista
 3. Tää oli kyllä niin asiatekstiä! Oon täysin samaa mieltä kaikista noista asioista...=/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos :) Asialle olisi kyllä pian tehtävä jotain, mutta ei, ennemmin vatvotaan jotain Kreikan turhaa juttua kuin asioita jolla voisi säästää monien nuorien elämää ja viattomia ihmishenkiä ... -___-

   Poista

Scream for me!