tiistai 29. maaliskuuta 2016

I wear it on me like a Scarlet letter

Hiustenhoitojuttuja.
Tulot ei ole enää yhtä hyvät kuin joskus muinoin joten sitä ei tule oikein kampaamotuotteita enää käytettyä, mutta ihan kiitettäväsäti nämä marketti-kamatkin toimivat. :)
Tärkeintä mulle hiustenhoitotuotteissa on toki se, että ne ajaa asiansa ja se, että niitä ei ole testattu eläimillä ja luonnonkosmetiikan tuotteet kiinnostavat yhä enemmän. 


XZ:n shampoot ovat hinta-laatu suhteeltaan ainakin omaan makuun. Näitäkin tulee useimmiten ostettua jostain tarjouksista, esimerkiksi nyt on kaksi kappaletta shampoo & hoitoaineita yhteensä 5€ K-kaupoissa  ( ainakin K-supermarketeissa ). Tällä kertaa ostin kosteuttavan lisäksi värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon, täytyy vielä käydä hoitoaineita hakemassa jos tarjous on vielä voimassa. Eivät nämä muutenkaan pahan hintaisia ole, n. 2,50-3,00+ €  / kpl.

Bio Rich oli täysin uusi tuttavuus, sen bongasin joskus muinoin Sokokselta, 2,50€ / kpl. Ihastuin suunnattomasti näihin tuotteisiin, joiden raaka-aineet ovat kasviperiäisiä / synteettisiä. Käytän viikottaisissa pesuissa tätä värjätyille hiuksille tarkoitettua shampoota, syväpuhdistavaa harvemmin.
Bio Rich kuuluu LH-Beautyn tuoteperheeseen, joka on myös suomalainen yritys ja valmistaa tuotteensa Suomessa. Nettisivut äkkiä katsottuani merkillä on näköjään myös vartalolle ja kasvoille tarkoitettuja tuotteita, pitää ehkä tutkia lisää.
" Lifehair on ainoa kotimainen kosmetiikka-alan yritys, jolla on oikeus käyttää kansainvälistä Leaping Bunny -merkkiä. Tämä takaa kuluttajille, että Lifehair ei käytä valmistuksessa eläinperäisiä eikä eläimillä testattuja raaka-aineita. Lifehair Oy kehittää ja valmistaa tuotteita Lh-beauty nimellä. "

Mukana menossa myös tottakai KC Professionalin Color Mask sävyssä Red.
KC on myös suomalainen yritys ja ainakin osa tuotteista valmistetaan Suomessa.

Sekä KC:n että XZ:n tuotteita ei ole testattu eläimillä, eikä ainakaan KC:n tuotteiden raaka-aineita ole testattu eläimillä. Mikäli nettisivuja on uskominen. :)


Hoitoaineissa käytän pääosin siis XZ:n hoitoaineita, Bio Richin värjätyille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta sekä KC:n Color Maskia sävyssä red, satunnaisesti myös pepperiä.
KC:n tuotteet ovat laadultaan toki mahtavia, mutta vähän tyyriitä. Usein ostankin näitä kun ne on alessa / kampanjassa joko kaupoissa tai kampaamoissa.

Suosikki hoitoaineeni on tosin ne hiusvärien mukana tulevat hoitoaineet, ne ovat aivan MAHTAVIA. Tämä Bio Rich on myös erittäin hyvä, suosittelen jokaiselle. 2,50€ / plo on melkein naurettava hinta tästä.


Ostin kokeiluun tämän Bio Richin hoitosuihkeen, joka on tarkoitettu kaikille hiuksille ilman tarkkaa rajoitusta siitä onko se värjätyille vai mille hiuksille. Lupaa kosteuttaa, helpottaa kampaamista sekä lisätä kiiltoa, sounds like a plan. Katsotaan miten toimii!

Hiuspuutereita on tullut käytettyä monia, monet niistä hyviä ovatkin, itse olen mieltynyt eniten tähän Schwarzkopfin Got2b-sarjan powder'ful hiuspuuteriin.

Hiusöljyjä olen kokeillut ennen tätä vain Sexy Hairin hiusöljyä, ja jos totta puhutaan, pidin / pidän siitä enemmän kuin tästä Schwarzkopfin Bona Cure-sarjan Oil Miraclesta. Sain tämän tosin lahjaksi, joten kyllähän tuo käytetään koska hiusöljyt osaavat olla toisinaan suht kalliita. :)
Hiusöljyä käytän päivittäin hiusten latvoihin ja mikäli lähden keikalle tms. niin laukussa on aina mukana pieni pullo hiusöljyä.

Tämä Bona Cure-sarjan Moisture Kick Schwarzkofilta on ehdoton suosikki!
Aivan loistava kosteuttava suihke, tätä löytyy myös matkakokoinen pullo ja se kulkee myös reissuilla mukana.
Saa nähdä onko tuosta Bio Richin suihkeesta tälle vastusta.

Internetin ihmeellisen maailman mukaan Schwarzkopf testaa eläimillä, Klippoteket ei testaa eläimillä eikä Sexy Hair, mutta heidän raaka-aineensa saatetaan testata.
Täytyykin laittaa tuo nimihirviö boikottiin.


Moni blogia pidempään seurannut tietääkin, että ruotsalainen PROFFS on parasta hiuslakkaa mitä tämä maapallo päällänsä kantaa. Löytyy sekä super strongia ( pinkki ) että super extra strongia ( lila ). :) Enää ei tule laitettua hiuksia niin kovin taivaita kohden, mutta kyllä kunnon pito tulee aika ajoin tarpeeseen. Pinkkiä tulee enemmän käytettyä arkena, lilaa taas muutoin.
Näitä ei myöskään ole hinnoilla pilattu, tuoteperheeseen kuuluu myös mm. hiuspuutereita ja suihkeita, kannattaa kokeilla.

Monia kuivashampoita on myös tullut kokeiltua ja tulee edelleen, sellainen varma nakki on tämä Klippoteketin kuivashampoo eikä ole hirvittävän kalliskaan. Tuoksu ei ole hirveä, mutta ei mikään parhainkaan. Päivittäisessä käytössä on.

Koska glitter on mm. elämä, niin varastossa pitää aina olla myös glitter-suihketta ja nimenomaan hopeaa!
Tämä KICKSin oman merkin glitter spray on perus varma suihke, pysyy vielä hiuksissa hyvin.

Kun hiukset tarvitsevat kiiltoa ja viimeistelyä, on valintani tämä Sexy Hairin monitoimisuihke nimeltä Smooth & Seal Anti-frizz and shine spray. Nimihirviöstä huolimatta tämä on ehdottomasti parhain löytö koskaan!
En ole koskaan pitänyt 'märistä' suihkeista, mitä tulee lämpösuojasuihkeisiin, ne ei vain toimi mun hiuksissa kun alkaa kihartamaan / suoristamaan hiuksia. Tämä taas on lakkamaista, ilmavaa suihketta ja toimii mainiosti kiharruksen / suoristamisen suhteen!
Tällä saa myös hienoa kiiltoa ja sileyttä hiuksiin, menee siis myös viimeistelysuihkeesta. Kerrassaan loistava tuote ja joka euron arvoinen.
Muutenkin Sexy Hairin tuotteet ovat parhaita, valitettavasti ei aina vain rahat riitä niitä ostamaan.

PROFFS suunnittelee ja valmistaa tuotteensa Ruotsissa, en nyt äkkiseltään löytänyt eläinkokeista tietoa mutta muistaakseni ei ole testattu eläimillä, ainesosien testaamisesta en tiedä ollenkaan.
KICKSin tuotteita ei ole testattu eläimillä, osa ainesosista on saatettu testata eläimillä ennen eläinkokeiden kieltämistä.


Värjään hiukseni La Richén Directions-suora/shokkiväreillä. Useimmiten käytössä on sävyt Poppy Red sekä Pillarbox Red, nykyään kaapista löytyy myös aina sekä Mandarin että Rubine. Värjään juurikasvun 1-2 kuukauden välein jonka yhteydessä laitan shokkiväriä, muutoin käytän color maskeja suurimmaksi osaksi arkena ja näin ollen värjään väreillä hiukset 1-2 kertaa kuukaudessa.
Haluaisin kokeilla Arctic Foxin värejä, en vain ole vielä rohjennut tilata.
Kumpiakaan väreistä ei testata eläimillä.

Hiuksista sen verran, olen saanut undercutin kasvatettua ja vihdoin hiukset ovat joka puolelta saman mittaisia. Kampaajalla koitan käydä edes kaksi kertaa vuodessa, valitettavan usein se väli venähtää vaikka kuinka siellä haluaisi useammin käydä.
Luottokampaajani Sandra on töissä Hyvinkään Twister parturi-kampaamossa, jota voin lämpimästi suositella. Uskon että on monia muita taitavia ja luotettavia kampaajia tässä maailmassa, mutta en uskalla enkä halua muiden penkkiin kuin Sandran. Sinne voi istahtaa ja antaa vapaat kädet, ja silti lopputulos on mieleinen. :)

Luultavasti osa syy siihen, miksi hiusten kunto on parantunut, tai ainakin pysynyt ennallaan, lienee se että jaksan ehkä hoitaa niitä hieman paremmin kuin ennen enkä tupeeraa niitä läheskään niin paljon kuin ennen.
Kuivashampoo on ainut muotoilutuote, mitä käytän arkisin. Muutoin jos lähden keikoille / ulos, niin käytän sitten enemmän kamaa päähän.

Pidennyksistä olen kokeillut sekä teippejä että klipsejä. Teipit on vähän niin ja näin omalla kohdalla, osaksi sen takia että taidan olla vähän liian laiska / nössö hoitamaan niitä ns. oikein. Nössö sen takia, että ei niitä nyt kuitenkaan ihan super hellästi tarvitse kohdella mutta jotenkin pelkään aina niitä haha.
Klipsejä käytin ennen todella paljon nimenomaan pidennykseen, nykyään harvemmin kun omatkin hiukset alkaa olla aika pitkät. Enimmäkseen tuuhennukseen käytän nykyään.
Haaveissa olisi tosin saada joku pysyvä pidennys-ratkaisu kun hiukset tästä vielä vähän kasvavat ja nimenomaan tuuhennukseksi. Mutta saa nähdä kuinka käy. :)

Pidän arkena hiuksia todella harvoin auki, useimmiten hipsteri-nutturalla mutta koitan parhaani mukaan niitä pitää aina vain useammin leteillä.
Haluaisin pitää ranskanlettejä mutta olen todella laiska opettelemaan niiden teon omiin hiuksiin haha.

Siinäpä se taisi olla. Jos jäi vielä kysyttävää, käytä toki kommenttiboksia hyväksesi!
Vinkkejä, niin hiusten hoidon kuin tuotteiden suhteen saa toki myös jättää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!