tiistai 11. lokakuuta 2011

I will turn every stone, search all over the world

Mun mielestä yksi asia jota naisella pitäisi olla kaapissaan on mustat korkokengät. Perus korkkarit, ilman mitään sen kummempia koristuksia.

Kuinka useasti sitä tulee miettineeksi eri tilanteisiin lähtiessä että "kumpa mulla olisi ne perus-korkkarit niin ne passaisi tähän asuun kuin nenä päähän? Ei olisi too much muttei myöskään too less".
Ainakin itse olen huomannut sen enemmän kuin monesti :D

Olen myös huomannut sen, että mustia perus-korkkareita tulisi olla eri korkuisilla koroilla. Ehdottomasti n. 5cm ja n. 10 cm perus-korkkarit, jonka lisäksi voi nappasta mukaan vaatekaapin perus pilariksi myös n. 15 cm korkkarit.
Mun omasta vaatekaapistani uupuu tällä hetkellä oikeastaan molemmat matalammat vaihtoehdot. Nuo noin 5 cm perus-korkkarit löytyy kuin löytyykin kaapista mutta ne ovat päätyneet vain muutaman kerran jalkaan ... muoto ei ole omaan silmääni se täydellisin. Harkitsenkin niiden myymistä ja sijoittamista uusiin.
Nuo 15 cm perus-korkkarit löytyvät jo kaapista ja ovatkin käytetyimmät baari/biletys/muutenvaan-kenkäni. Eli eikö se jo kerro, ainakin itselleni, kuinka tärkeät ovat mustat perus-korkkarit? Niin uskomattoman tylsältä kuin se kuulostaakin!

Itse suosittelisin myös lähtemään liikkeelle siitä, että kaapista löytyisi ensin ne n. 10 cm korkkarit ja sitten vasta nuo 'ääripäät' eli 5 cm ja 15 cm. Kultaisella keskitien valinnalla kun saattaa pärjätä pelkästään :)
Tärkeintä on se että muoto ja materiaali ovat just eikä melkein oman mieleiset ja se että kenkä istuu hyvin omaan jalkaan ja niillä on helppo kävellä.
Ensimmäisen parin materiaaliksi suosittelisin nahkaa ( teko tai aitoa ) koska se sopii kaiken kanssa. Tai sitten ihan vain mustaa perus kangas-tyyppistä vaihtoehtoa, joka ei todellakaan ole satiinisen kiiltävää vaan semmoista ... no, toivottavasti tiedätte mitä tarkoitan!

Sen jälkeen voisi sitten hankkia kiiltonahka/pvc-pinnoitteiset korkkarit. Itse olen etsinyt monta vuotta niitä Oikeita ja vastaan on tullut hyviä ehdokkaita mutta useimmiten hinta on tullut vastaan rakasta suhdettamme.
Toisaalta on tässä vuosien saatossa huomattu että joissain asioissa se hinta oikeasti kertoo tuotteen laadukkuudesta.

Entäs se muoto sitten?
Omaan silmääni asuun kuin asuun sopisi hieman pyöreällä kärjellä, pienellä platolla ja suht suoralla korolla joka kapenee maata kohden valmistettu malli.
Kaiken maailman erilaisia korkoja ja kärkiä toki löytyy näistä mustista korkokengistä mutta jos etsii niitä joka asuun sopivia niin ... Myös peep toe-kärki on kaunis ja simppeli, semmoiset hommaisin vielä 'aukottomien' rinnalle.
Ja pyöreän kärjen tuoman 'tyttömäisyyden' saa rokahtavasta asusta poistettua mm. kenkä'koruilla'! Itse laitoin bootsien 'korut' korkkareihin ja voin kertoa että ne rokkasi aika lailla 6-1 ;)
Se tekee perus-korkkareista vielä monikäyttöisemmät!

Tässäpä muutama malli jotka miellyttivät omaa silmää. Kaikki kengät nelly.comin sivuilta.


Nelly shoes - Nicolina

Tiedot;
"NELLY SHOES -pumpsit. Korkea, kapea korko ja pohja sekä hieman terävä kärki. Musta PU-nahkaa.
Korko 13,5 cm.
Pohja n. 3,5 cm.
Valmistettu tekonahasta.
Ulkopohja kumia."

Tämän malliset ovat aika lailla lähellä sitä täydellistä. Itse annan muotoilulle arvosanan 9,5 asteikolla 10.
Tämän malliset myös matalammalla versiolla olisivat aika lailla täydelliset! Hintaa on 35,50 €, eli hinta/laatu-suhde vaikuttaa aika hyvältä.

By Malene Birger - Tysao

Tiedot ;
"BY MALENE BIRGER -nahkapumpsit.
Korko 11,5 cm.
Pohja 3,5 cm.
Valmistettu nahasta."

Näissäkin muoto hipoo täydellisyyttä. Arvosanaksi annan 9.
Koron ja erityisesti platon korkeuden puolesta uskoisin olevan vallan hyvät jalkaan ja kestäisivät materiaalinsa puolesta oikealla hoidolla varmasti pitkään.Näillä ihanilla on kuitenkin hintaa 344,50 €, että ei ihan taideta heti näitä ostaa :/

Timeless - Helen
Tiedot;
"TIMELESS-korkopohjat keinomokkaa. Avoin kärki etupuolella sekä korko verhoiltu ohueen nyöripunokseen.
Korko: 13 cm.
Korokepohja: 3 cm.
Tekstiiliä.
Ulkopohja kumia."

Nämä otin tähän mukaan siki että nämä saa muotoilunsa puolesta täyden 10. Jos saman mallin kengät saisi vielä myös ilman peep toe:ta, sekä koron ja platon samalla materiaalilla kuin muu kenkä, ostaisin molemmat mallit samantien. Hintaa näillä on 40,50€.

Nelly shoes - Barbara
Tiedot;
"NELLY SHOES -korkokengät tekonahkaa tai tekokäärmeennahkaa. Korkea ja kapea korko. Avoin kärki sekä matala korokepohja.
Korko: 14 cm.
Korokepohja: 1,5 cm.
Valmistettu synteettisestä materiaalista.
Ulkopohja kumia."

Ja lisää peep toe-mallia. Nämä saavat arvosanaksi täyden 10!
En löydä kengistä yksinkertaisesti mitään vikaa. Paitsi että tiedoissa saattaa olla pieni virhe, veikkaisin platon olevan enemmän kuin 1,5 cm ;)
Jos tätä mallia saisi myös kärjestä 'aukottomana', kiiltonahkana/pvc:nä sekä n. 9-10 cm korolla, ostaisin aivan varmasti peep toe ja perus-mallin molemmissa korko-korkeuksissa. Perfection!
Hintaa näillä on 36,95€.

Timeless - Joe

Tiedot;
"TIMELESS-korkokengät. Kapea korko ja pyöristetty kärki sekä korokepohja etupuolella. (Mustat kiiltonahkajäljitelmää.)

Korko 14 cm
Korokepohja 3 cm
Tekstiiliä. Sisäpohjallinen keinonahkaa. Ulkopohja kumia."

Nämä saavat arvosanakseen 10+. Aivan täydelliset, niin muotonsa kuin korko-suhteensa puolesta. Pakko saada!
Hintaa näillä ihanuuksilla on 47,95€, hieman suolainen hinta nahkajäljitelmä kengistä mutta joskus nekin kestävät yllättävän pitkään ... toivotaan samaa näiden kohdalla!


Nelly shoes - Omina

Tiedot;
"NELLY SHOES -korkokengät keinonahkaa tai -keinotekoista kiiltonahkaa. Pieni korokepohja. Kapea, korkea korko sekä suippo kärki.
Korko: 12 cm.
Korokepohja 1,5 cm.
Valmistettu keinonahasta tai -lakasta.
Ulkopohja kumia.
HUOM! Normaalia pienemmät koot! Suosittelemme että valitset normaalia kokoasi suuremmat."

Nämä tulevat hyvänä kakkosena edellisen Timelessin parin jälkeen.
Tiedoissa sanottu ''kapea kärki'' on ainut joka särähtää korvaan, joten kenkiä sen paremmin näkemättä annan arvosanaksi 7,5. Itse en oikein välitä kapea kärkisistä kengistä mutta jos se on tietyllä lailla kapea se voi jopa miellyttää mun, kunnon kenkä-poliisin, silmää heh heh.
Hintansa puolesta nämä ovat halvemmat kuin Timelessin Joet, eli 33,50€, ja voisin jopa harkita antavani näille mahdollisuuden ellen tietäisi että Joet omaa sen täydellisen mallin ;)

Timeless - Jupiter

Tiedot;

"TIMELESS-korkokengät. Pyöristetty kärki sekä korokepohja, jossa kiiltonahkakyksityiskohta. "Leopardi tekstiiliä, "musta" PU-kiiltonahkaa, "punainen" PU-nahkaa.
Korko 14 cm.
Korokepohja 4,5 cm."

Nämä on aika lailla siinä häilyvällä rajalla, joista itse erottelen perus-korkkarit ns. normaaleista korkkareista. Mutta menkööt nyt :D
Platon suhde näyttää korkoon verrattuna hyvältä eli veikkaisin että nämä voisivat olla jopa ihan hyvät jalkaan vaikka ovat aika korkeat. Arvosanaksi annan 9! Hintaa on näillä 53,95€.


Vagabond - Digi

Tiedot;
"VAGABOND -korkokengät nahkaa. Pyöreä kärki ja korko.
Koron korkeus: 4 cm.
Valmistettu nahasta. Sisäpuoli nahkaa ja tekstiiliä. Pohjallinen kumia."

Tästä voisi saada hyvän parin kategoriaan n. 5 cm korolla.
Muotoilu on simppeliä mutta joku koron muodossa ärsyttää mua ... joten arvosanaksi annettakoon 8,5.
Hintaa näillä on 75,95€, materiaalina kuitenkin aito nahka eli nämä olisivat varmasti hinta/laatu-suhteeltaan aika kymppi + koron korkeus sen verran matala, että sopisivat joka päiväiseen käyttöön paremmin kuin hyvin.

Mitä mieltä te olette ylipäätänsä ajatuksesta perus-korkkarit?
Oletteko huomanneet tarvitsevanne niitä kaappinne täydennykseksi vai onko ne ihan boooriiing? :P

Translation;
Today I wanna talk about heels ... basic, black heels. Sounds boring or what?


I think every woman should have them on her closet. How often you have thought, how well basic black-heels would fit your outfit? They wouldn't be too much but also not too less?
At least I have noticed this ... many times :D


I have also realise, that you should have these basic-heels in your closet with different heights!
I prefer basic-heels in 5 cm, 10 cm and in 15 cm.
I have noticed that some things/meetings you should have lower and higher heels so that's why you should have more options than just one! :D
I have in my closet 5 cm and 15 cm pair of basic-heels but I've been thinking of selling those 5 cm heels ... there's something in the model what I don't like and for me, the shoeholic, it's more than important that the shoes have model what I love, it's perfection, not something like that.
These 15 cm heels what I have are amazing and I love them so much! They're also the shoes what I use most in the events or gigs so that also tell for me ( and maybe for you too ) how important the basic, black-heels are.
Even it sounds so boring!


I would suggest to start this basic black-heels into my closet from the heels, which height is 10 cm. You can get pretty far away with them! :)
After that you can buy the lower and the higher ones and then you can focus to buy some awesome, weird and extremely fabulous shoes, cause you already got the shoes in your closet where you can trust in every situation!
I would also suggest the first pair's material ... leather ( real or fake), cause it fit for everything, for sure. Or then just the basic black fabric, but that kind of which is not shining or anything like that ... just basic. Hope you got the idea!


After that I would suggest to get these models in patent leather/pvc, cause they would work for any outfit AND they would also bring some attitude and sexyness to it ;)
I have tried to find perfect pvc-heels soooo looong time and I'm pretty pissed off, cause if I find the One's, usually the price is way too expensive for me or then the model's heels are too high. And at the moment I wanna find the pvc-heels which I could use like very day, and I already got lots of for example Pleaser's pretty high heels in my closet so ... gimme little bit lower ones! :D


And how about the model?
Well, I would like the most of model which tip would be quite like round, little bit of platform on the front and then the heel would be thicker from the beginning and little bit tighter from the bottom. Also the heel should be pretty 'straight'.
I also prefer the peep toe-model in basic-heels, it's pretty and simple and it's not taking too much attention.
If you think that the rounded-tip is too girly for some outfits, you can delete it with shoe-jewels! You know, for example which people use in boots or something ... I just used my shoe-jewels which I usually use in my boots with my 15 cm basic-heels and they rocked like motherfuckers ;)
Basic heels turn so many different things, you just need to be creative!


So, in this post I showed to you few different basic-models, which I like. All of them are from Nelly.com!


Any thoughts of basic-heels? Hot or not, useful or boring?

5 kommenttia:

 1. Aaaah! Liian ihania esimerkkipopoja.
  Mulla on periaatteessa moiset, 10 cm korko, kiiltonahkaa, pyöree kärki ja nilkassa remmi. Ns. Mary-Jane -malliset popot. Ikävintä vaan on se, että ne on puoli kokoa liian isot. Angst. Oon harkinnut niiden myymistä ja uusien, sopivien ostamista.

  VastaaPoista
 2. Peruskorkkarit olisi itselleni must-hankinta sitten kun muistaa/on rahaa. Omistan yhdet mutta ne ovat ehkä hieman liian kapeat miun jalkaan joten inhottavat pitkillä seisomis/kävelyjaksoilla.
  Vähän turhankin usein tulee tilanne jossa pitäisi oikeasti olla ihan vain perusmustat korkkarit mutta eipä niitä sitten ole. :/

  VastaaPoista
 3. Peruskorkkarit - iso kyllä! Itse olen sellaisten ylpeä omistaja, lähes täydellinen pari kun löytyi kympillä Prisman alesta. :D Ainoa miinus kengissä on tekomateriaali, nahka voittaa kyllä mielestäni aina muovin. Itse aion joskus isona ja rikkaana (tai vähemmän rikkaana mutta kuitenkin) satsata oikein kunnollisiin perusmallin korkkareihin, Christian Louboutinit ovat ehkä päätavoite mutta kyllä varmaan mitkä tahansa muutkin nahkaiset, hyvän malliset kengät olis ihan jees.

  Ihania nuo kuvien kengät, paitsi Malene Birgerit koska niissä on korko liian takana -> ei hyvä juttu kävelyä ajatellen.

  VastaaPoista
 4. Multa löytyy onneksi yhdet ihan normaalitkin, joita käytän aina tälläsissä nyt tartteen vaan mustat peruskengät tilanteissa. Korkoa ei ole kovinkaan paljoa, joten niissä viihtyykin vähän pidempään :)

  VastaaPoista
 5. Lumira; Eikös ;)
  Hmm ... ehkäpä myyt ne jahka Ne Oikeat tulee vastaan kaupassa?

  Lady Narcissa; Liian kapeat kengät on aina inhottavat ja epämukavat :/
  Kannattaa koko ajan katsella sillä silmällä perus-korkkareita, niitä kun voi löytyä ihan yllätäen myös alesta :)

  Anna Gramm; JIHAA! :D
  Oi, senkin onnekas! Louboutinit ois kyllä ISO KYLLÄ ja himoitsen niitä niiteillä kuorruettuja, voi nam.
  MB:ssä juu muuten hyvä malli mutta korko on tosiaan liian takana :/

  Leena; Hienoa, toinenkin onnekas!
  Ja mikä parempaa jos ovat mukavat jalassa :)

  VastaaPoista

Scream for me!