torstai 10. huhtikuuta 2014

" Stupid .... zombie-rock'n'roll-kids "

Olen nähnyt melankolisen vampyyri-elokuva Only Lovers Left Aliven nyt kaksi kertaa. Se on niin loistava.
Ensimmäisen kerran jälkeen oli niin epätodellinen olo - tuntui kuin eläisi ihan omassa maailmassa, enemmän kuin yleensä. Katsoi maailmaa ihan uusien lasien läpi. Tuntui myös vähän siltä kuin olisi poltellut pilveä viikon putkeen :D


Elokuva on visuaalisesti erittäin upea ja voisin muuttaa nyt heti Adamin instrumenttien täyteiseen asuntoon Detroitiin. Elokuva on mielestäni kuvattu niin hienosti, näyttelijä-valinnat ovat menneet täysin nappiin ja ainakin minut se sai ajattelemaan, katsomaan maailmaa ja omaa elämää uudella tavalla. Se puhutteli, mikä on omasta mielestäni erittäin hyvä juttu. Se on vain yksinkertaisesti niin kovin kaunis elokuva.
Se on myös saanut herätettyä kadonneen luovuuteni uuteen loistoonsa mistä olen erittäin iloinen sekä saanut uskomaan omiin kykyihin vähän enemmän. Ja halveksimaan ihmisiä. Toiset ne vaan osaa olla niin sokeita idiootteja.


Päähenkilöt Eva ja Adam ovat omasta mielestäni hyvinkin samaistuttavia, löydän molemmat itsestäni. Ihan kuin mussa olisi kaksi puolta :D Tilda Swinton ja Tom Hiddleston ovat kerta kaikkiaan upeita päärooleissa. Wau!
Voin niin samaistua Adamiin joka halveksii ihmisiä ja niiden tyhmyyttä - kutsuukin niitä oikein sopivasti zombeiksi jotka eivät tajua edes elää elämäänsä saatikka arvostaa sitä, mikä on mielestäni valitettava tosiasia. Eva taas on iloisempi persoona joka ei halua jättää mitään hauskaa väliin, haluaa nauttia elämästä ja ei huolehdi tai murehdi niin paljon - asia jonka itsekin haluaisin oppia.
Elokuva saattaa vaikuttaa mainoksien yms. perusteella tylsältä, värittömältä ja melankoliselta mutta se osaa olla myös samaan aikaan erittäin viihdyttävä elokuva - Adamin kylmäkiskoisuus itsessään on niin humoristista katsottavaa! Kehnot ja nasevat vitsit toimivat aina!
En kuitenkaan usko elokuvan uppoavan kaikille, se on selvästi mielipiteitä jakava. Osa ei jaksa sen hidasta tempoa sekä sen maailman lopun meininkiä, osa taas rakastaa sen huumaavaa ja rauhallista menoa.
Mikäli ns. taiteelliset elokuvat iskevät niin suosittelen katsomaan ^__^


Ylläoleva gif on kuin minä itse - näytän varmasti tuolta aina kun jokin asia ottaa pannuun eli varmaan aika usein :D
Elokuvan visuaalisen puolen lisäksi musiikki on omasta mielestäni aika suuressa osassa koska se luo niin paljon tunnelmaa kyseiseen leffaan. Olen viime aikoina murheen laaksoissa ryömiessäni kuunnellut paljon leffan soundtrackia, se on vain niin upeaa. Ai että.


P.s. Niin ja paidatonta vampyyri-rokkari-Tom Hiddlestonia jaksaisi katsella vaikka 24/7. Holy shit. Se on kuin upean kakun herkullinen kuorrutus.

Kuvat / photos : Google

2 kommenttia:

  1. Adam ja Eve ovat kuin varjo ja valo, jotka täydentää toisiaan. :) Pitäisi joku ilta lähtee kävelylle ja vaan kuunnella tota soundtrackia! Toimii. Joka kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :) Juu, se toimii kyllä hyvin kun haluaa hetkeksi irrottautua tästä maailmasta.

      Poista

Scream for me!