tiistai 15. heinäkuuta 2014

Death is wasted on the Dead

Luonnoksien joukosta löytyy jo joitain kovin unohdettuja juttuja, hehe. Tämän PVC-mekon tein joskus vuonna 2012 koulussa ja sen inspiraationa toimi ikuinen inspiraationi lähde ; korkeat korot ja uniformut. Inspiroidun vaatteiden teossa eniten musiikista, kengistä ja vanhan ajan uniformuista. Ne on vain niin helvetin hienoja!

PVC on aivan käsittämättömän rasittavaa ja vaikeaa ommeltavaa, mitä tulee kaariin ja ympyröihin. Riippuu tietenkin vähän siitä mitä ja mihin ompelee mutta silti, etenkin kun ommellaan pintaa ja tikin on mentävä just eikä melkein oikeasta kohtaa. Pelottavaa, ärsyttävää mutta äärimmäisen palkitsevaa kun jälki on kaunista.

Pahoittelen että monissa kuvissa naama on sutattu ja jos se näkyy niin kovin valjuna loistaa. En jaksanut kuvatessa panostaa naamaan asti mutta tuntuisi tyhmältä leikata kaikista kuvista naamat pois. Joten koittakaa kestää!
Kuvat on otettu entisellä koulullani ja kuvannu A. Muukka. :) Kiitos vielä kauniista kuvista! Kuvat olen editoinut itse.


Lopputulokseen ja laatuun olen itse äärimmäisen tyytyväinen. Samaa mieltä oli myös opettaja, tämä taisi olla myös näyttö-työ josta sain kaikilta osa-alueilta täydet pisteet. Jee!
Vaikeasta materiaalista huolimatta siitä tuli juuri sellainen kuin halusin ja kaavakin istui kerrankin ensimmäisellä kerralla. Tällä Luojan luomalla hirviö-kropalla, jossa jokainen kehon osa tuntuu olevan eri vartalosta, on äärimmäisen hankalaa löytää istuvia kaavoja. Tähän käytettiin Müller & Shönin kaavoja, olen ennemmin käyttänyt perus suomalaisia kaavoja mutta nämä saksalaisten kehittämät kaavat  istuvat kyllä huomattavasti paremmin eikä kaavoja tarvitse olla koko ajan säätämässä, mikä säästää hermoja ja aikaa paljon.

Alusta asti oli selvää että materiaalina on PVC ja yksityiskohtina hopeaa. Halusin dynaamisen ja näyttävän lookin ja sitä kyllä totisesti sainkin! Olen äärimmäisen tyytyväinen etenkin yksityiskohtiin ; tarkat tikkaukset, hihojen rypytys näyttää upealta, hihan pyöreän aukon ompelussa onnistuminen ja se että vaate itsessään näyttää minusta hyvältä. Sopii erinomaisesti käytettäväksi sellaisenaan esim. keikoilla tai on loistava asu esim. naamiaisiin.
Haastetta tuotti eniten ehdottomasti materiaali että etukappaleen kiinnitys. En halunnut näkyvää kiinnitystä vaan ns. näkymättömän. Niinpä keski-edun kohdalle piti rakentaa hakas-lista, jonka ompelu tuotti vaikeuksia toisella puolella. PVC:tä ja nahkaahan ommeltaessa on aina vähän kerrasta poikki-meininki, koska materiaalissa näkyy aina ns. pieleen mennyt ommel. Pari kertaa meni pieleen toisella puolella mutta en luovuttanut. Rumaltahan tuo näyttää ja häiritsee itseäni, vähän sitä onneksi nuo nauhat ja napit piilottavat eikä huomio kiinnity läheskään heti pariin kirjaimellisesti vika tikkiin hehe.
Napit ovat aika painavia joten niiden ompelussa piti olla tarkka että ne ommellaan tarpeeksi kireiksi etteivät ne roiku. Isot napit löytyvät miehustasta mutta olivat liian massiiviset kauluksen ja hihojen yksityiskohtiin, onneksi löysin kuitenkin samanlaiset napit pienempinä.

Alla pari kuvaa lisää yksityiskohdista. Eikä huolta, nuo koriste-nauhat että napit ovat oikeasti suorassa eikä tuolla tavalla epämääräisesti kallellaan milloin minnekin! En tiedä mihin ihme asentoon olen kuvassa vääntynyt. :PKaiken kaikkiaan täytyy sanoa että tämä on melkein ensimmäisiä töitä joista en löydä tapani mukaan 57 virhettä ja vikaa. Se näyttää oikeasti aika kivalta jopa omaan silmään. :) Ja on helppo pienentää jos nämä kilot tästä joku päivä karisevat ...


Translation ;

I made this beautiful PVC-dress back in time in sometime at 2012. I think it's pretty damn cool! It's all designed and hand made by myself. I also modified all the patterns by myself. First I drew the basic pattern by using Müller & Shöns' patterns, I have used before basic finnish patterns but these german patterns work for my body a lot better.
I like all the details and how specific all the stitches are though the material was sometimes super horrible to sew hehe.

All the photos are taken at my old school and they're taken by my school mate A. Muukka. Thank you once again for the great photos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!