sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Run Simba Run : syyskuu

Tämä kuu on ollut loppujen lopuksi paljon parempi kuin viime kuu. Ekat viikot eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan ja etenkin alku kuussa ei ollut helppoa, kun jouduimme lopettamaan meidän koiran. :( Ensin ruokahalu katosi ja sitten söinkin pelkkään suruuni.

Tsemppasin kuitenkin vikat viikot niin liikunnan kuin ruokavalion suhteen ja nyt onkin ollut jo vähän parempi fiilis. Parasta on se että mua väsyttää enemmän ja aikaisemmin!
Olen myös lopettanut herkkujen syömisen viikolla, ekalla tsemppi viikonloppuna ostin tosin pieniä määriä karkkia pe-su ja tänä viikonloppuna la-su myös ja pe söin sipsejä. Ei auta kuin parantaa tästä tavat ja tiputtaa toi pe ja su herkutteluista pois!
Siitä huolimatta että olen tuolla tavoin porsastellut, olen onnistunut tiputtamaan nyt reilun kahden viikon aikana kilon per viikko. Se tuntuu jotenkin tosi vähältä mutta koitan vain ajatella että edes muutama gramma miinusta on parempi kuin yhtään plussaa. Mieluummin hitaasti ja varmasti kuin jojoillen, siitä jos mistä haluan eroon. :)

Olen koittanut vaihtaa aterian lihoja niin usein kuin mahdollista, ettei tule kana tai kala korvista ulos vaan koitan vaihtelevasti syödä kanaa, kalaa ja naudan jauhelihaa. Kamalasti en punaisesta lihasta perusta mutta koitan sitä tuonne väliin upottaa ettei ala jurppimaan liikaa nuo kaksi muuta vaihtoehtoa. Ajattelin tosin kysäistä jos olisi pt:llä heittää jotain määriä täysin kasvisruoka-ateriasta, hän on itse kasvissyöjä niin luulisi sellaisia löytyvän. Koitan myös aina vaihdella salaatin ja lämpimien vihannesten välillä ( sekä vaihdella niiden aineksia ) ja joskus jopa molempia samalla kertaa, etten vain jumitu ja kyllästy yhteen tiettyyn versioon.
Pitää myös alkaa kokota riisiä koska toi pasta tulee kyllä niin ulos korvista jo haha.

Mitä liikuntaan tulee, niin teen tosiaan neljää erilaista sali-ohjelmaa ja lenkkejä ulkona kävellen / juosten. Tai no ei nuo sali-ohjelmat ihan täysin erilaisia ole, ne on jaettu alakropalle ja yläkropalle ja molempia on kaksi. Molemmista versioista per pää löytyy samoja liikkeitä mutta on myös pari lihasryhmää joille on eri liikkeet liikkeet. Muokkasin itse ohjelmaa noilla muutamalla liikkeellä, on kuitenkin sellaisia ettei ole selälle pahitteeksi. Kuitenkin niin että tulee vähän vaihtelua ja erilaista ärsytystä lihaksille.
Ajattelin uuden ohjelman pyytää kun on tiputettu 9kg ( sitten olen 'tasaluvussa', olisi kiva hankkia se kun on pudonnut tasan 10kg mutta ei, tasaluvut on kivoja xD ), että kroppa saa uusia ärsykkeitä ja onhan se kiva noin muutenkin vievata välillä uusia juttuja.
Teen yleensä töiden mukaan viikon ohjelman, joko se menee ma, ke, pe sali ja ti, to, la lenkki tai päinvastoin.

Eniten lokakuussa jännittää se, että mulla alkaa uusi duuni maanantaina 5.10.! APUA! En ehdi ensi viikolla salille kuin kaksi kertaa ja nekin peräkkäisinä päivinä ... en tiedä kuinka sallittua se on mutta pakko tehdä niin koska muuten ei vaan pysty. Teen tosin vatsat / punnerrukset / askelkyykyt / ojentajat kotona yhtenä päivänä mutta muuten tulee vain kaksi salipäivää. Jos ylipäätänsä pääsen salille, pientä flunssaa on ilmassa ja kipeänä ei saisi liikkua ... enkä ehdottomasti halua riskeerata terveyttä mitenkään.
Onneksi uusi työ on suht fyysistä, se samalla on kiva juttu mutta myös pelottaa. Mua pelottaa että mun selkä menee taas. :( Ajattelin hankkia sellaisen tukiliivin tueksi, vielä kun ei ole ihan tuo sikspäk kunnossa!

Mullahan kävi niin, että elokuussa huomasin kiloja kertyneen se kaksi lisää eli olin käytännössä laihtunut vain kolme kiloa. No kun pomppasin puntarille pari viikkoa sitten, niin siellähän luki tismalleen sama lukema kuin aloittaessani koko homman ja vielä muutama gramma päälle. Mä toivon ja aion pitää huolen siitä, että tämä on viimeinen kerta kun joudun kirjoittamaan tänne että hupsista palasin aloituspainoon! :D
Huomasin myös että kun alan käydä puntarilla kerran viikossa niin se sopivasti tuo painetta ja tavoitetta. Eli ei enää vaihtelevasti silloin tällöin, vaan kerran viikossa puntarille ja kerran kuussa mitat.
Otin myös välivaihe-tavoitteet läyttöön, ja veikkaisin että mun tavoitteet eivät ole mahdottomia saavuttaa noissa tietyissä ajoissa vaan täysin mahdollisia kunhan teen työni kunnolla ja perusteellisesti. Ehkä se on ennen ollu suurin mokani että pistän liian suuret tavoitteet liian lyhyessä ajassa ja kun en saavuta niitä, niin johan alkaa masentaa. Mene ja tiedä!
Pääasia että nyt tuntuu treeni ja ruoka kulkevan.

----------------------------------------------------------

Paino : - 2kg
Mitat : Ööö taas vaihteeksi mulla ei niitä ole, Mittaan heti huomenna aamulla niin saan lokakuun raportissa päivitettyä näihin jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!