sunnuntai 7. marraskuuta 2010

And I love every single tear you cry

Tässä on niitä töitä, joita tein työharjoittelussani Heavenly Circuksella!

Kaikki mallit ovat suunnitelleet ohjaajani Tiina, kaikki kankaat ovat HC:n varastoista, kaikki vaatteet tein HC:lle, paitsi latexista tekemäni minihame, joka tuli itselleni (kuvaa myöhemmin!). Ja mallina toimivat Tiina sekä sovitusnuket.
Kaikissa korseteissa on käytetty metallista spiraaliluuta sekä niistä löytyvät jämäkät puuvilla-vuoret.
Niin ja sanon vielä senkin että korsetti ON paljon helpompi ommella plansetilla kuin ilman.
Olin ehdottomasti parhaassa opissa missä voi olla ja opin niin paljon, ihan simppeleitäkin juttuja!
Milloinkaan ei ollut ikävä herätä töihin, milloinkaan ei ollut tylsää vaan nautin joka hetkestä. Se mielestäni oli äärimmäisen tärkeää ajatellen tulevaisuutta, se, että homma tuntui vaan niin itseltäni, siltä mitä olen AINA halunnut tehdä!

Kyllä te musta vielä joku kaunis päivä kuulette lisää ;)

Toppi, vyötärö-korsetti ja minihame

Mun ensimmäinen työ oli tosiaan tehdä tämmöinen hieman 50's/rockabilly-henkinen asukokonaisuus.
Mua jännitti kyllä ihan hirveästi, täytyy myöntää! Mulle myös nakattiin vaan lehtiä ja kaavoja käteen sillä meiningillä että aloita tekemään. Siis ei mitenkään ilkeesti, mun sanavalinnat ei vaan tänään oikeen loista :D
Alku jännityksestä päästyäni olin sitten ihan menossa mukana. Kysyin kuitenkin aina jos en ollut 100% varma jostain, koska mieluummin se, että antaa vähän tyhmän kuvan itsestään kuin se, että mahtailee ja sitten kaikki meneekin ihan päin persettä.
Aloitin hameesta, sitten tein korsetin ja lopuksi topin.
Hame oli suht simppeli malliltaan, vetoketju sivussa. Langansuunnat vain tuottivat vähän harmaita hiuksia.
Korsetin teon aloittaessa olin ihan paskat housuissa, koska HC:llä työjärjestys oli aivan toisenlainen mitä meille on opetettu. Omasta tämä HC:n tapa on paljon yksinkertaisempi ja 'helpompi', minkä ihmeen takia kouluissa opetetaan jotain nyhväämistä? Ei ihme että kaikkia pelottaa tehdä korsetti!
Toppi tuntui näiden kahden jälkeen yllättävän haastavalta, kun oli pitänyt ensin ommella kahta eri vaatetta todella tarkasti jne, kun tässä pääsi taas vähän 'irroittelemaan'.
Ihan kivahan tästä asukokonaisuudesta tuli, ainakin omasta mielestäni.
Tätä tehdessä myös huomasin että mulla on paha tapa innostua kaikesta niin paljon että teen ennemmin kuin ajattelen kahteen kertaan, ja tämän jälkeen aloinkin kiinnittämään huomiota enemmän siihen, että ajattelen mitä teen. Sekavaa :D

Hääpuku, korsetti ja hame

Toinen työni HC:lle. Olin kauhusta kankeana kun sain kuulla että materiaalit joita käytetään on china-kangas (erittäin helposti purkautuvaa, ei venyvää) ja pvc (joka suuntaan venyvää, ei purkautuvaa), koska ne ovat niin erilaisia materiaaleja, mutta myös todella innoissani!
Tässä sain itse tehdä kaavat molempiin, yhdistelin muutamia vanhempia kaavoja ja mallailin niitä vielä Tiinan suunnitelmaan sopivaksi.
Aloitin hameesta, onneksi. Sen kanssa oli fiksaamista kerran jos toisenkin, mutta lopulta se, onneksi, muotoutui ihan hyvin ... Tykkäsin tosi paljon tehdä noita röyhelö-juttuja, se näyttää niin hienolta kun se laskeutuu tuolla tavalla! Tosin, se ei ollut ihan niin hauskaa kun alareunoihin piti ommella pvc:llä kanttaus, tulikohan sitä käytettyä pvc-"nauhaa" melkein 10-20 metriä, en nyt muista kuinka paljon mutta PALJON!
Korsetissa ennemminkin näkyi materiaalien vaikea sovittaminen yhteen mutta sisulla siitäkin selvittiin. Ja se mikä ei tapa niin sehän vahvistaa ja opettaa, toimi ainakin tässä tapauksessa.
Vaikka itse sanonkin, niin oikean mallin päällä kunnon meikkien kanssa niin olishan tää aika pirun magee :D


(irstas) nalle :D

Tämä oli ihan tilaustyö, eli tässä ei tarvinnut muuta kuin valmiit kaavat ja kankaat ja surrurrururur. Yllättävän vaikeaa, tiedättekö, kun on ensin vääntänyt kaksi moni osaista asukokonaisuutta, tehdä TAVALLINEN NALLE. Okei, olihan tässäkin normaalia haastavammat materiaalit mutta silti! Ihan nauratti että kyllä sitä korsettia ommellaan kuin olisi sitä tehnyt koko ikänsä mutta nallea tehdessä on ihan kieli keskellä suuta :D
Kuvat on tosiaan otettu ennen kuin ompelin silmät sille, että kyllä se nekin sai, raukkaparka :D


Vyötärö-korsetti

Seuraavaksi sain tehdä korsetin, vapaa valintaisilla kaavoilla ja kankailla. Halusin testata itseäni lisää, ja valitsin mustan pvc:n ja pinkin china-kankaan. Ne vaan näytti niin pirun hyvältä yhdessä! Ja otin ihan basic vyötärö-korsetin kaavat.
On pakko sanoa, että tämä on yksi parhaimmista töistäni ikinä. Tämä on aivan uskomattoman siististi tehty sekä se näyttää todella hyvältä! Kyllä nyt joskus saa kehua itseään! Keskityin tämän tekoon 110%:sesti koska luulin tämän olevan näyttö-korsettini ... no ei se sitten lopuksi ollutkaan :D
Tein tästä myös sen "Näin teet korsetin"-postauksen, tai siis otin kuvat jne. Jonka toivottavasti saatte joskus vielä elinaikananne nähdä ja lukea ... hehs.


Vyötärö-korsetti soljilla

Voin kertoa sen, että jos alatte nahasta jotain vääntämään, se voi olla erittäin ärsyttävää :D
Tämä ihana, pirun punainen nahka kenkkuili mulle minkä kerkesi eli toisin sanoen, jousti joka suuntaan! Eihän siinä auttanut kuin koittaa olla kärsivällinen.
Niin ja jos soljilla alkaa pulaamaan, niin kannattaa muistaa laittaa nuo 'remmit' tarpeeksi 'kireälle', koska nuo metalliset soljet on aika painavia, ja se ei näytä kivalta jos nuo 'roikkuvat'. Mäkin luulin että se on niin helppoa että nonnin, solki-remmit paikoilleen ja voilá, mutta mitä vielä :D No, ainahan sitä on hyvä jotain uutta oppia!


Kaula-korsetti D-renkailla

Ensimmäinen kaulakorsettini EVER. Oli kyllä tosi kiva tehdä, tykkään piipertää kaikkea pientä! Yllättävän hankalaa, kokoisekseen ''vaatteeksi'', kai sitä pitäisi asusteeksi sanoa :D
Sain itse keksiä että mitä rinkulaa ja renkulaa tähän tungen että se joten kuten sopisi tuohon vyötärö-korsettiin soljilla. No, D-renkaita kehiin, soljen kanssa siitä olisi tullut liian 'raskas', makuasioita toki, mutta minäpä sen päätin, muhahaha >:)

Vyötärö-korsetti soljilla feat kaula-korsetti D-renkailla

Siinähän ne söpösti yhdessä. Huh, voin hyvällä omalla tunnolla taputtaa itseäni olalle, I MADE IT!

Näiden lisäksi tein myös kaksi näyttö-työtä joista, yllätys yllätys, unohdin ottaa kuvat.
Toinen oli Tiinan suunnittelema liila satiininen korsetti, jossa oli mustat pvc 'paneelit' (= plansetin ja nyörityksen osat, samalla tavalla kuin tuossa musta pvc/pinkki china-kangas vyötärö-korsetissa) sekä röyhelöä rinnuksessa.
Toinen näyttö oli taas se, että itse piti suunnitella siihen sopiva 'ylä'osa, eli suunnittelin puhvihihaisen pvc-boleron, jossa oli liloja satiinisia (=satiininauha) yksityiskohtia.
Niistä tuli oikein kivat ja harmittaa kun en ottanut kuvia 8(

Semmosta. Myös HC:n mukana pääsin myymään 'Seksi'-messuille sekä Ofeliaan, joista onkin jossain huhti/toukokuun tienoilla kirjoitettu tänne jotain shaibaa...
Oli ihan HUIPPUHUIPPUHUIPPU kiva työharjoittelu! Aikakone? Anyone?

----

Pakko muuten avautua.
Mä olen suunnitellut vaatteita 'tosissani' 10 tai 13-vuotiaasta alkaen. Oon tehnyt semmoisia mallistoja. Katalogeja. You name it, kaikkea löytyy. Tää on vaan se mitä haluan ja ihan hirveetä, mutta oon ihan 'tosissani' halunnut sitä jo vajaat 10 vuotta (tää saa mut kuulostaa IHAN KURPALTA!) !!!
Mehän kaikki tiedetään että hain tänä vuonna KAHTEEN AMKiin tälle alalle, enkä päässy sisään. Se oli aika kova kolaus. Siis, muahan ei helpolla lannisteta mutta jotenkin siinä alkoi vaan epäilemään omia kykyjään jne. En kesän jälkeen ole edes koskenut ompelukoneeseen tai saumuriin.
Ennen tätä vkloppua. Viikolla mua pyydettiin mukaan yhteen hyper siistiin juttuun ja tajusin että hei, kyllä musta on johonkin! Perkele, musta todellakin ON johonkin! Ja sitten vaan otin jonkun epämääräisen rätin käteeni jota piti fiksailla ja päätin kokeilla hypätä sen kuilun yli. Ja jee, mä pääsin toiselle puolelle! Hyvä minä :)
Voi voi voi, koska mä sen oikeen opin että en ikinä tule pääsemään sieltä mistä pääsee helpoiten vaan menen aina sieltä mistä sattuu eniten ... no, käydään kouluja tai sitten ei käydä, tästä se kuitenkin lähtee! :D

5 kommenttia:

  1. Maailman ihanin nalle, oi että! :D Vaatteetkin ihania.
    Ja Gone With The Sin on parhaita rockballadeja koskaan. Eli peukku koko postaukselle (Y) :D

    VastaaPoista
  2. Dark Shadow : Kiitos kivoista sanoistas! :)
    Se kyllä on, haluan sen soivan mun häissä, heh. Jee peukku! :D

    Leena : Kiitti muru! :)

    VastaaPoista
  3. Vähänkö olet taitava! Itsekin tykkään ommella, mutta hermot siinä usein meinaa mennä... :)

    VastaaPoista
  4. Escapist : Kiitti :)
    Joo, älä muuta sano ... oon oppinu hillitsemään hermojani ... vähän. Ei niin usein lennä rätit seinään :D

    VastaaPoista

Scream for me!