tiistai 12. kesäkuuta 2012

And we'll keep on fighting - till the end!

Tosiaan, oli ja meni jo Jääkiekon MM-kisat jotka järjestettiin siis tänä vuonna Suomessa, puoliksi/yhteistyössä Ruotsin kanssa. Tänä vuonna finaali pelattiin Suomessa, ensi vuonna Ruotsissa, Tukholmassa.

Kuva/photo; google


Itse suuuuuuren suurena lätkä-fanina odotin tätä tapahtumaa muutaman suuren lätkä-fani ystävän kanssa kieli pitkällä kuukausia ennen kisojen alkamista. Yhdet vuoden parhaimmista kahdesta viikosta alkoi änyyteenyt!

Btw;
*kuvat; minä, Emma ja google. Osa on kännykällä otettuja joten laatukin sen mukaista :)
*photos; me, Emma and google. Some of the photos are taken by mobilephone(s), so the quality is not the best :)

Meillä täällä Helsingissä tuntui turisteja riittävän MM-kisojen johdosta ja etenkin Pasilassa meininki oli nämä kaksi viikkoa kestäneiden kisojen ajan aika parhaat :P
Itse en aikonut paikalle suunnata, koska mua kiinnosti/kiinnostaa vain Suomen pelit ja ne liputhan oli tunnestusti aivan helvetin kalliita tänä vuonna!
Lopulta, kiistelyn lippujen hinnoista nousten lopulta suureksi fiaskoksi päädyin kuin päädyinkin Hartwall Areenalle -en kuitenkaan katsomaan Suomen pelejä, vaan kolmea muuta ottelua, kiitos rakkaan ystäväni Emman, jonka koulussa jaettiin otteluihin ilmaisiksi lippuja ( :DDD ) ja Emma ihanasti ajatteli mua ja kävi hakemassameille liput muutamiin otteluihin. Ensin olin vähän njääh-fiiliksellä koska kyseessä ei olleet Suomen pelit mutta loppujen lopuksi fiilis oli silti aivan mahtava! Olen todella onnellinen näistä kokemuksista ja vieläkin ihan vau kun ajattelen sitä että olin ihan oikeasti MM-kisoissa katsomassa pelejä :D
Toki Suomen kahteen peliin tuli niitä halpoja lippu-paketteja myyntiin, mutta ei saatu ajoissa porukkaa kasaan niin sinnehän ne liput sitten meni, höh. Silti suunnittelin monesti jääväni Areenalle paikkaan X piiloon jonka seurauksena pääsisin Suomen peleihin, ja jos huonosti kävisi niin lohduttamaan Mikko Koivua!

Kisoihin alettiin valmistautua paria viikkoa aiemmin sovittavalla asian mukaisia kannustus-asusteita Tiimarissa Niinan kanssa;

 
Peli-paitoja Intersportissa! Tahtoo! >:(
Official player-shirts in Intersport ( sport-shop )! I want! >:(

 
Holá holá!

 
Ensimmäinen askel otettu kohti lätkä-hulluutta ;)
Niina have took first step into icehockey-madness ;)

 
Tämän haluan vielä joku päivä!
I want this one!

 
Suosikkini. Pakko saada!
This one was my favorite!

Helsingin keskustassa ei ihan hirveästi ollut mielestäni esillä lätkän MM-kisat tai näkynyt katu kuvassa mutta minua ei ainakaan haitannut tämä Forumin kulmassa tönöttänyt jätti suuri Mikko Koivu!
Tietääkö joku saako näitä jostain, haluan :'D

 
Oh break me baby!

Tosiaan, suurin osa otteluista katsottiin Bar Bäkkärissä. Seuraavat kuvat ovatkin pelistä Suomi - X, halvat hanajuomat ja halvat skumppa-lasit, ahh! Ja vielä voitto siihen päälle, ai että kun teki gutaa!
Ja siihen päälle vielä Tracedawnin keikka :D Ei lainkaan huono keskiviikko, sanoisin.

 
Näytän pojalta ja kaljulta, hups ...
I look like a boy and bold ... woops :P

 
KIPPIS!

 
Olen kammottava mutta ihailkaa mun lippua ja Iran mahtavaa ilmettä :D
I look like a horrible ass but look out my yummy flag and Ira's funny face! :D

 
Kaihea katseeni kertonee siitä että Koivu on ruudussa, ja samaten Filppula kun Reetta ja Essi näyttävät tuolta ;) Ira keskittyy olennaiseen heheh!
My face is telling that Koivu is on tv and so are Filppula 'cause Reetta and Essi are looking like that ;) Ira is the only one who focus to posing heh!

 
Ihana Emma!

 
Sohvaliikunnassa tulee jano, ja kurkkukin kuivaa äänekkäästä kannustuksesta joten vähän polttoainetta tarvitaan.
It's so hard to watch icehockey that you need some stronger "water" to take care of your throat when you're shouting loud.

 
Osa meidän suosikki-Leijonista; Filppula (#51) ja Koivu (#9), it's getting hotter than HELL!
One of our top-favorites; Filppula and Koivu! Sssssssssexy!

 
... unohtamatta Niko Kapasta (#39). Oijoijoi! *__*
... and don't forget Niko Kapanen! Oihh!

Maanantaina käytiin katsomassa Ranska - Valko-Venäjä.
Istuttiin ylä-katsomossa, aikalailla noiden lippujen lähyttyvillä mitä näkyy ensimmäisessä kuvassa. Oudointa oli se, että luulin Hartwallin olevan paljon isompi mutta jää olikin paljon pienempi. Näyttää paljon isommalta telkkarista heh!


Tiistaina oli vuorossa Ranska - Slovakia. Olin ihan innoissani, vaikka melkein jätin menemättä koska olin mahataudissa mutta sitten ajattelin että ei tällaista ihan joka päivä tapahdu! Ja sitä paitsi Slovakian joukkueessa pelaa Miroslav Satan (#18)! >:)
Meillä oli todella hyvät paikat, ala-katsomossa ja toisessa päässä maalin takana. On aina yhtä outoa olla katsomassa lätkä-matsia paikan päällä kun ei ole selostusta ja kuulee niin selvästi kaikki taklaukset, kiekon osuman mailan lapaan jne. Hauskinta on ehkä kuunnella pelaajien huutelua toisilleen :D


 
Ranska - Slovakia!
At France - Slovak match!

Kerran sitä lätkä-matsiin päästään, niin ajattelin kuvata peliä että saisin jotain muuta ajateltavaa kuin mahassa pyörivän tuulimyllyn!
Harmi vain että koska istuimme toisessa päässä, oli edessä tuo turvaverkko ( mikälie ... ) ja melkein voisi sanoa että sain haaviini aikamoisia vonkaleita! Ahaha ... apua tätä jutun tasoa.

 
... Ja tästä se lähtee!
... And here we go!

 
Kansallislaulujen kuuntelut.
The moment when we're listening both countries national anthems!

 
Ranska valmistautuu ...
France is getting ready ...

 
... ja niin tekee myös Slovakia!
... and so are Slovak!

 
Miroslav Satan yay! *__*

 
2. erä ja tilanne tasan!
2. period and here's the goals!

Erätauoilla ehti aina kuluttaa aikaa kaikkeen turhaan, koska itse en jaksanut/pystynyt lähtemään kesken kaiken pois. Olin varautunut muutaman muovikassin kanssa siihen jos laatta lentää :D

 
Ajattelin ensi vuoden kisoihin hakea tuon punaisen epämääräisen koneen ajajaksi ...
I was thinking to be the driver of that weird red machine at the next year ;)

 
Minä ja Emma :)
I and Emma :)

3. erä oli tiukka, ja tärkeä koska pelin voittajan kisat jatkuivat mutta häviäjän ei. Slovakia oli usein iskenyt johto-maalin mutta aina ranskalaiset olivat tasoittaneet. 3. erän 4-3 maalia Slovakialle ranskalaiset eivät kuitenkaan pystyneet tasoittamaan.
Kannustin Slovakiaa, mutta kiljuin melkein yhtä paljon kun Ranska sai maalin :D

 
Disney on Ice!

 
"Siinä on paikka, miksi et lauo?!"

 
Slovakia iskee 4-3 maalin ...
Slovak made the 4th goal for them ...

 
... Slovakia juhlii ...
... Slovak is celebrating ...

 
... Ranska ei!
... France not!

Pelin loputtua pelaajat menivät maalivahtiensa luo, josta siirryttiin virallisiin osuuksiin, eli parhaimpien pelaajien palkitsemisiin.
Ranskan kisojen päättyessä nimettiin Ranskan joukkueesta kolme parasta pelaajaa.
Lopuksi vielä pelaajat kättelevät toisiaan ... jos itse olisin häviävässä joukkueessa, voisi olla aika vaikeaa olla antamatta nyrkistä kättelyn sijaan :'D


 

 
Yritin zoomata Slovakian pelaajiin mutta kamera päätti tarkentaa verkkoon, prkl! :D
I wanted to take a photo of Slovak's players, my zoom worked but my camera wanted to focus to the fishnet on the front, ffffffuck :D

 
Parhaiden pelaajien palkitsemista.
The best players of each team will get their prize.

 
... the end!

Ranska - Slovakia pelin jälkeen Areena tyhjennettiin tavalliseen tapaansa ja minä suuntasin kohti Pasilan asemaa.
Sieltä noudin mukaani Reetan ja Essin, ja Areenalla tavattiin Sanni ja siskoni Sini joka oli töissä kisoissa.
Matkalla Areenalle kohdattiin Hockey-Bird joka oli etenkin Emman suosikki ... ;)

Hockey-Bird with ...
... Reetta ...

... Essi ...

... Simba and Sanni!


Voin semmoisen asian kertoa, etten suosittele menemään jäähalleissa tms. hattuhyllylle istumaan jos on mahataudissa, on meinaa aika kivat olotilat siellä.
Mulla kesti tovi saada itseni prepattua siihen etten oksenna sieltä kaikkien päälle, ja loppujen lopuksi en oksentanut lainkaan. Win!
Pelin alkaessa huomasi kyllä että suomalais-yleisö muisti USAn löylytyksen Suomelle ... mm. kaikki olivat Sveitsin puolella :P

Kansallislaulut ...
The national anthems ...

... ja Sveitsi valmistautuu peliin.
... and Switzerland is preparing for the game!

Sveitsi oli aluksi todella hyvin pelissä mukana mutta sitten se ote vähän lipsahti ja paska-USA pääsi niskan päälle ja voitti ottelun.
Harmittavasti toisella puolella hallia ollut sveitsiläis-fanien joukko oli ehdottomasti äänekkäin ja hauskin kannustus-ryhmä! Jossa oli osallena myös muutama suomalainen;


Kaikkihan sen tietää miten Suomen soalta kävi MM-kisoissa. Jäätiin niukasti neljänneksi. PERKELE!
Ensin purtiin Jenkki muusiksi kuin purukumi konsanaan, ja sitten pronssi-ottelussa hienosti kirittiin mutta samapa se jos maalia ei tule. Paskaa.
Olen kuitenkin itse sitä mieltä että Suomella oli kisoissa joukkue joka olisi pystynyt voittamaan kultaa, mutta nyt kävi näin. Ensi vuonna sitten taas Poika kotiin :P
Ja pääasiahan on että Ruotsi voitetaan ja se täyttyi tänäkin vuonna joten rai rai rai!


Ja jos meillä jatkaa yhtä hyvä ja mahtava kapteeni kuin Mikko Koivu niin ei ole epäilystäkään meidän voitto mahdollisuuksista!
Tämän vuoden kisoissa iki-suosikkien ( Koivu, Kapanen, Pihlström, Komarov ) rinnalle nousi ehdottomasti Filppula! Oon aina pitänyt Filppulaa jotenkin koppavana ja ärsyttävänä tyyppinä mutta näköjään  ( ja onneksi ) minäkin erehdyn joskus! Toivottavasti Filppula tulee jatkossa kisoihin, ja hyvin viimeisimmissä peleissä toiminut 1. ketju Filppula-Koivu-Granlund pääsee vielä tosi toimiin yhdessä :P
Niin ja ei se Filppula mikään sysiruma ole ... heh ;)

Pakko ottaa myös kantaa tapaukseen Granlund.
Siis tottakai jätkähän on ihan lahjaton ja paska jos ei heti ensimmäisessä pelissä tee maalia vaikkapa päällänsä luistellen.
Ihmiset, tai mitä helvetin mursuja olettekaan, haloo! Ei se elämä ole aina ruusuilla tanssimista ja antakaa pojan pelata rauhassa niin varmasti tulosta syntyy ... en muutenkaan tajua suomalaista ajatuksen juoksua aina. Mutta onneksi kateellisuus on kiva asia. Ja ne, joiden mielestä ilmaveivi oli 'ihan tavallinen maali niin voivat mennä itse vetämään sen MM-jäälle tiukassa pelissä, jos kerta niin tavallista touhua on. Huåh -__-

Laitetaan tähän loppuun kevennys jonka väsäsin joskus MM-kisojen loppusuoralla;


Ja vielä ehdoton kisa-biisi;Että hellurei ja hellät tunteet ja ensi vuonna jännitetään taas vähän lisää!

Translation;


Just some looooooooooong post about Icehockey World Championships. I'm sorry but I don't have any power to translate this shaisse :D


Shortly; I got a chance to see some games from the Arena at live but all Finland's games I watched in bars or at home.
Finland was 4th which sucks cause we could have guts to win the whole shit but at least we won Sweden :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!