keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

You want destruction baby, you want it dirty and vulgar, you want violence, you want murder, you want chaos - well I'm your motherfucker!

19.5. järjestettiin järjestyksessään kahdeksas Zombie Walk Helsingissä!
Tällä kertaa tapahtuman nimi oli Survival of the Sickest.
Olen seurannut toimintaa melkein alusta asti ja aina halunnut mukaan, tosin myös joka kerta jokin este on tullut tielleni. Tänä vuonna kuitenkin päätin että on PAKKO päästä, niin paljon olen hinkunut mukaan ja kuullut ylistävää palautetta kavereilta, ystäviltä sekä lukenut erilaisilta foorumeilta.

Zombie Walkin päällimmäinen idea lienee se, että kauhu-elokuvien ystävät kokoontuvat yhteen, erilaisiksi kauhu-hahmoiksi pukeutuneina, vain taivas on rajana hahmon suhteen mutta hahmon pitää olla elävä kuollut eli zombi.
Zombie Walkkeja järjestetään myös ympäri Suomea, kannattaa ehdottomasti mennä mukaan jos on mahdollisuus!

Me valmistauduimme Zombie Walkiin Reetan ja Essin luona, katsoen Suomi-Venäjä matsia. Loppu-tuloksen ollessa vähintäänkin masentava, oli helppo esittää vihaista, raakaa ja päästään sekaisin olevaa zombia :D
Meitä oli valmistautumassa minä, Reetta, Essi, Santeri ja Niina, Irakin oli katsomassa matsia muttei tullut Walkiin asti. Seuraan liittyivät Rautatieasemalla Lahden vahvistukset eli Hannele, Ilse sekä Jenna :)

Photo and edited by me.
Simba, as a zombie :P

Photo by Reetta, edited by me.
Reetta, joka itki kirjaimellisesti silmänsä päästään ;)
Reetta, who literally cried her eye out ;)

Tällä kertaa Walk lähti Kampin Narikkatorilta, jonne päästyämme liityimme suureen zombi-laumaan. Paikalla oli hurjan paljon aivan uskomattoman tyylikkäitä zombeja, ja monet olivat todella nähneet vaivaa lookkinsa eteen!
Paikalla oli myös paljon kuvaajia, ja räiskyttäessämme lisää verta päällemme halusi eräs vanhempi herra ottaa ehdottomasti profiili-kuvan musta, koska nenän päästäni roikkui veri-pisara. Muiden mielestä se oli tosi cool mutta mua se lähinnä nauratti, kutitti ja häiritsi, mutta annoin sen olla.

Harvemmin jännitän moisissa massa-tapahtumissa, mutta tällä kertaa olin ihan pelko perseessä ... muut vaikuttivat niin 'ammattimaisilta', jos sillä tavoin voidaan kuvata.
Minä ja Niina jäätiin aika lailla jonon hännille koska laahustettiin kuin oltaisiin jääty muutaman kerran enemmän rekan alle kuin muut. Meillä oli tyylikäs kassikin jossa oli kaksi vajaata pulloa oma tekoista verta, joista sitten ryypiskeltiin kesken Walkin.
Pakko sanoa, että yllättävän kauan itselläni meni samaistua zombina olemiseen. Luulisi olevan helppo homma, mutta jos on yhtään semmoista tyyppiä jota alkaa hermostuessa naurattamaan niin se ei olekaan helppoa kuin heinän teko!
Sekä kävely ... monilla oli hienoja, väkäräisiä ja vääntyneitä kävely tyylejä mutta en halunnut kopioida ketään.
Niimpä loppujen lopuksi päätin ottaa roolini haltuun ja mielestäni se meni loppua kohden ihan hyvin :D Eli siis lievästi humaltuneen oloinen tytön tyllerö etsimässä afterpartyja hahah.
Roolista lisää asun kuvauksessa, mutta tosiaan olin zombi rokki-stara! Tosin, ystävieni mielestä näytin enemmän zoombi-bändäriltä ... no, käy sekin :P

Seuraavaksi iso pläjäys kuvia, joita löysin eri kuvaajien portfolioista/nettisivuilta/gallerioista/yms. Kaikkia kuvia sai lainata, kunhan muistaa mainita kuvaajan nimen ( ellei sitä lue itse kuvassa ).
Mitään muita kuvia en ole itse editoinut, paitsi tämän kuva-pläjäyksen viimeistä kuvaa hieman. Lisäsin tosin kuviin reunukset aka kehykset, koska olen neuroottinen niiden suhteen ;)
Tässäpä meidän panosta itse Zombie Walkista, olkaapa hyvä!


Näytämme vanhalta pariskunnalta :'D
We look like old couple :'D

Kuva / photo ; Toni Hollming
Santeri, Reetta, boobs and Essi!

Nuo viikingit olivat super makeita!
Those vikings were so fucking cool!

Hannele and Jenna. And the cute, bloody pillow :)

Kuva / photo ; Reetta.
Lovely, bloody Essi :)

Kuva / photo ; Toni Hollming
Zombie mom, me and Niina.

Raaawr! Sweet Hannele :)

Hannele and Ilse.

Why so serious, Simba? ;)

Näytän ihan psykopaatilta ... :'D
I look like some really insane maniac :'D

Kuva / photo ; Niko Karumaa.
Pretty ... brutal :P

Etsin selvästi seuraavaa uhria ... ;)
I'm obviously looking for my next victim ... ;)

Walk lähti tosiaan sieltä Narikkatorilta, jonka jälkeen jatkoimme matkaa poliisi saattueella ( !!! how fucking cool !!! ) Forumille päin, sitä katua jonkin aikaa kunnes käännyimme hetkeksi Espalle, sitten tulimme katua X ( josta tullaan lopulta kadulle suoraa On The Rocksin edessä ... oikeasti minä + katujen nimet = mahdoton yhtälö ) ja jatkoimme matkaa päämääräämme joka oli Kaisaniemi.

Puistossa, kaikkien päästyä paikalle, laitettiin zombit riviin ja otettiin luku siitä kuinka moni zombi oli ryöminyt paikalle. Jos en ihan väärin muista, meitä oli yli 300, mikä on ennätys tähän mennessä Helsingin Walkissa!
Fiilis oli ihan huikaiseva! :)

Tallustaessamme ympäri ämpäri Helsingin keskustaa, monet ihmiset katsoivat joko kauhusta kankeina tai muuten vaan kummastuneena zombi-joukkoa. Suurin osa lapsista oli innoissaan mutta näkyi muutama semmoinenkin jonka naamasta näkyi että nyt taisi tulla elinikäiset traumat :D
Mielenkiintoisia kommentteja kuuli myös sieltä täältä Walkin aikana ...

"Onko noi tosissaan?"
"Te zombit häpäisette ihmiskunnan!"
"Ei pelota yhtään ... hui saatana melkein sain sydärin kun tuo tuli kohti. Siis ei mua oikeesti pelottanu!"
"Nauttiiks noi oikeesti tosta?"
"Mennää hakkaa noi, katotaan onko ne yhtä pahoja miltä ne näyttää"

... ja sitä rataa. Meiltä tultiin myös kysymään tai no enemmänkin tivaamaan että minkä aatteen puolesta kävellään ja blaa blaa. Naisparka ei millään meinannut uskoa että tämän takana ei nyt varsinaisesti ole mitään elämää suurempaa, emme ole osa jotain mielenosoitusta yms.

Kaisaniemeen sai jäädä "jatkoille" ja niin teimme mekin, käytiin vain piknikille kuin elävät ihmiset konsanaan.

Jaujaujau!


Yksi suosikki-hahmoistani oli ehdottomasti kaverini Ilsen kuollut sihteerikkö-zombi!
Paljon vaivaa oli neiti nähnyt asunsa ja maskinsa eteen - tuo silmätön silmä ja roikkuvat ihon palaset olivat mainioita, puhumattakaan siitä että Ilsellä oli vain toinen korkokenkä jalassa!
Kuinka nerokas idea, olin ihan into piukeena siitä! :D

Do you need a new secretary, as lovely as the living ones ... ? ;)


Ilmeisesti me zombit syömme muutakin kuin ihmislihaa ... o__O
Obviously we zombies are eating something else than human flesh as well ... o___O


Kuva / photo ; some random by our camera.
Edited by me.

Kaisaniemessä sai käydä myös kuvauttamassa itsensä, ja niin me teimmekin. Meitä on tosin siinä kuvassa vain minä, Hannele, Niina, Ilse ja Jenna, koska muut lähtivät vähän aikaisemmin jo pois.
Jennan pyjama-zombi antoi loistavan idean millaisen kuvan ottaisimme - Jennalla oli tyynykin mukana ja siinä me muut zombit sitten tuumasimme että ollaan kuin käyvinämme Jennan kimppuun tms. Mielestäni tämä kuva on vallan onnistunut!


Ollessamme piknikillä jauhamassa paskaa, tuli tuon ryhmä-kuvan ottanut kuvaaja luoksemme ja pyysi minua kuvattavaksi. Olin ihan äimän käkenä, ja en tuntenut itseäni järin malliksi näillä muodoilla ja tuommoisessa suht piukahkossa ja paljastavassa asussa, mutta suostuin silti. Ei sitä nyt joka päivä kosiskella moiseen :D

Minun piti poseerata leikkikentällä keinussa ja kellon ollessa jo seitsemän illalla aurinko paistoi viimeisiä säteitään kauniisti taustalta. Hetken preppasin itseäni, ennen kuin pystyin aloittamaan hommat.
Kun ei ole monesti malleilut ( ellei lasketa joka päiväisiä peilin edessä pousailua/ilmeilyjä :D ) eikä varsinkaan pitkään aikaan saatikka ammatti-kuvaajan kanssa niin oli zombi-Simba vähän helisemässä.
Mielestäni kuvista tuli kyllä yllättävän hyviä, varmaan johtunee ennemminkin kuvaajista kuin mallista ;)
Mulla oli myös ollut piilarit silmissä jo useita tunteja niin näytän ehkä vähän krapulaiselta kun silmät verestää noin ja harmiksi osa meikeistä/verestä oli 'häipyny' pois.

Mutta tämmöistä satoa saatiin;


Kuva / photo ; Marko Saari.

Kuva / photo ; M. Oja.


Oma suosikkini on tuo toinen kuva, mielestäni siinä on ihan mukavasti asennetta ja kuvan värit ovat kauniit.
Inhokkini on sitten taas tuo kolmas kuva, muuten mielestäni onnistunut mutta tuo käsi saisi olla enemmän RAAAWRRRHH, olenhan sentään pelottava zombi-Simba ... nyt käteni näyttää siltä kuin koittaisin kutsua kissanpentua luokseni :'D No ensi kerralla paremmin.


Minun asuni ; zombie-bändäri / My outfit ; zombie-groupie!

Mun suunnitelma oli laittaa Walkiin paitapusero-jakson proto omasta paitapuserostani, mutta koska olin kipeä ja oli helatorstait sun muut en päässytkään hakemaan sitä koululta ennen Walkia joten oli tyydyttävä vaatekaapin antimiin.
Multa ei löydy paljon valkoista, saatikka semmoista jota haluaisin uhrata veren kanssa leikittäväksi ... olen suhteellisen nirso kaiken moisen vaatteiden lainailun yms suhteen.

Sain kuitenkin idean zombi-rokkarista, joka tosin muuttui matkan varrella zombi-bändäriksi, Wacken Open Air-passistani joka roikkuu ikkunani vieressä.
Sitten kipitin vaatekaapille rauhan omaisin elkein, etsien jotain jonka uhraamista verelle ja mahdollisille vaaleanpunasoitumiselle en katuisi. Silmiini osui iki vanha Gina Tricotin leopardi-trikoohame. Mutta entäs ylä-osa sitten?
Sain kerran rakkaalta serkultani Tatilta kassillisen vaatteita joita hän itse ei enää käyttänyt ja muistinkin yhden niistä valkoisista t-paidoista olevan hieman ohkaisempaa materiaalia.
Multa löytyy muutama perus toppi valkoisena mutta niiden materiaali tuntui niin "muoviselta" että epäilin tarttuisiko veri niihin lainkaan, niin otin sitten sen t-paidan.
Joka koki kovia lätkä-pelin loputtua, purin vihani sen silpomiseen, veren lätkimiseen ja huulipunani sottaamiseen.
Mutta koska pelkkä t-paita olisi ollut suht tylsä ja aika kaukana rokkari-bändäristä, niin päätin hyväksikäyttää Niinan ja itseni rikkinäisiä sukkahousu-varastoja.
Toisesta parista tein tuollaisen epämääräisen paidan ja toiset päätyivät ihan sukkahousuiksi. Silpomisen syy sama kuin t-paidalla!
Ja lookin kruunasi veren punaiset, pitsiset rintaliivit jotka hieman vilkkuivat päällivaatteiden alta.
Päätin myös tuoda vähän asennetta asuun uuden karhealla luotivyölläni.
Kenkinä toimivat rakkaat ex-maiharini, jotka sopivat kaikessa rikkinäisyydessään lookkiin paremmin kuin hyvin :P


These two photos taken by Hannele.

Korvis + kaulakoru / earring + necklace : Lindex
Passi / pass : Wacken Open Air ( 2010 )
T-paita / t-shirt : Second hand
'Paita' / 'shirt' : tehty sukkahousuista / DIY made from stockings
Rintaliivit / bra's : Gina Tricot ( love love those lace ones! )
Panosvyö / bullet-belt : Second hand ( a real one! )
Hame / skirt : Gina Tricot
Sukkahousut / stockings : Jotkut vanhat / some old ones
Maiharit / boots : TrendiKenkä

Ja sitten vähän naamaa / my make-up:
( Kuva on otettu tunteja Walkin jälkeen muttei anneta hävinneiden meikkien häiritä )

Photo and edited by me.

Aloitin meikin teon ihan samalla tavalla kuin normaalinkin meikkini, tosin tällä kertaa tein alaluomelle paaaaljon paksumman rajauksen/häivytyksen luomivärillä.
Luomissa käytin valkoista, harmaata ja mustaa luomiväriä tuttuun tapaan mutta myös Sugarpillin pigmenttistä punaista luomiväriä.
Walkin aikana alhaalla oli rajaus punaisella meikkikynällä joka teki lookista entistä creepymmän, harmi ettei sitä enää tässä näy :(
Sopivan trashyn lookista teki se, kun laitoin piilarit. Ja siis tarkoitan myös meikkien levahtamista ... mulla silmät alkaa vuotamaan aina kun laitan piilolinssit aluksi ( ei ne kuitenkaan mitenkään satu silmissä tai mitään ) ja sen avulla saakin sopivan ryvettyneen lookin.
Olen aika kalpea luonnostani ja koska tällä kertaa ei ollut valkoista kasvomaalia ulottuvilla tein pohjan samoilla tuotteilla kuin yleensä, tosin hieman mustalla luomivärillä varjoja sinne sun tänne.
Huulipunankin levitin aluksi ihan normaalisti mutta levitin sen sitten sormilla kuvitellen että joku vetäisi mua turpaan tai litsarin naamaan ... se oli hauskaa heh.
Veret sain naamaani vasta Narikkatorilla jossa pyysin jotakuta meidän porukasta "ampumaan mua päähän" ja Santeri suostui tekemään moisen verityön.
Harmittavasti tässä kuvassa ketsupilta näyttävä veri oli mielestäni sopivan brutaalin näköinen. Myös ennen Walkia että sen aikana 'join' verta ja valutin/purskutin sitä ulos jolloin sain verta leualle/kaulaan ja ylävartaloon.

Käytössä meillä oli Grimasin verta ( sitä kirkkaampaa ) sekä omatekoista verta.

Fiilikset Zombie Walkista jäi aivan totaalisesti plussan puolelle, yksi parhaimmista kokemuksista elämässäni!
Oli vallan mainiota olla osa tuota kovin tyylikästä, brutaalia, kauhua ja ihailua herättävää laumaa.
Aion ehdottomasti jatkossakin osallistua Walkeihin, mikäli mitään väistämätöntä estettä ei ole ja en voi kuin suositella sitä kaikille.
VERTA JA LIHAA PERKELE :P

Loppuun vielä ryhmä-pose / our group ;
Kuva ; joku random nainen meidän jonkun kameralla.
Photo ; some random woman by someone's camera of us.
We are ;
At back line Ouzo, Niina, Jenna, Reetta, Essi and Santeri.
At front line Hannele and me.

Kiitokset kaikille Zombie Walkiin osallistuneille, uusille tuttavuuksille ja meidän ryhmä rämälle. Ensi kerralla taas uudestaan! ;)

Onko lukijoista ketään osallistunut koskaan Zombie Walkiin? Jos, mitä fiiliksiä on jäänyt? :)

Translation;


I was a very first time a part of Finland's Zombie Walk, which was in Helsinki 19.5. and the name for the walk was Survival of the Sickest!
Have to say that it was one of the coolest things in my life, being a zombie is a lot of fun and just amazing!!
And if somebody didn't know, Zombie Walk is an event where all horror-movies friends get together, dress-up to zombies and walk all over in the city.


My character was a zombie-rockstar but when my friends say to me that I looked more like a zombie-groupie I change my 'status' to that heh :P
I had a perfect plan of my outfit but then I couldn't make it so this outfit I create like 10min before leaving to my friend's place to prepare for the Walk.
And luckily it worked pretty well.


We were walking in the centrum of Helsinki and our Walk ended to one most popular parks in Helsinki, Kaisaniemi.
There we had picnic and we got a chance to get photo of ourselves with professional photographers. One of them or actually two asked me after a while of our photo to quickly photoshoot with them. Those four photos ( which are the photos in pretty end of this post, just before my outfit-photos ) are the final results of that photoshoot :)


What I liked about Zombie Walk?
Gotta say that I love being a zombie and playing with blood is so fucking cool and funny!
I also liked to shock people, wake some scaryness and horror in them.
Also it was so great to be a part of so awesome group of zombies, people really were use their imagination when they design/made their characters.
I definitely gonna go again to Zombie Walk if there's no any total have-to-do-things at the same time and I can truly recommend it to everyfuckingone! A lot of fun with great people :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!