torstai 30. joulukuuta 2010

And who the fuck are you?

H&M:n sivuille oli tullu kevät-uutuuksia, taas suurimmaksi osaksi näitä ahh-niin-ihania koralli/vaal.sin/farkku/rusk sävyisiä vaatteita. Onneksi myös leopardi-kuvio on aina keväisin/kesäisin in, hahaa!
On se jotenkin huvittavaa että joka, JOKA kevät on in cowboy/country girl-tyyli, pastelli-sävyt jne. Sinänsä trendi ei siitä muuksi muutu mitä nyt ehkä materiaalien sävyt ja mallit, esimerkiksi farkuissa sävyt vaihtuu tasasesti tummasta vaaleaan ja mallit pillistä leveälahkeisiin ja niin ... sisäinen muotibloggarini on vihdoin puhunut, ha ha ha.

Uutuuksien joukossa oli kuitenkin TÄYDELLISET nilkkurit :

H&M spring 2011 ja hinta näkyykin kuvassa ...

Mulle tärkeintä kengissä on/mihin kiinnitän ensin huomiota ;

- malli/yksityiskohdat
- koron muoto
- koko kengän muoto/leikkaus
- väri
- koron korkeus

Niin kuin huomaa, kiinnitän vasta viimeisimpänä huomiota ehkä 'tärkeimpään' asiaan, eli korkoon tai pikemminkin sen korkeuteen. Oon 176cm pitkä ja multa löytyy +15cm korkoja hyllyltä/kaapista, ja käytän niitä keikoilla/baarissa. Mulle kengät ei oo vaan kenkiä vaan ne on paljon enemmän. Eikä mua rehellisesti sanottuna kiinnosta pätkän vertaa vaikka näyttäsin transulta/dragqueenilta, rakastan korkoja! Onneksi mulla on pidempiäkin kavereita ja lyhyemmätkin käyttää korkkareita niin ei tarvi yksin katon rajassa hengailla!

Oon aika kriittinen kenkien ostaja, ja lompakkoa ajatellen onneksi tulen entistä kriittisemmäksi :D
Nytkin alessa olisi tuhansia pareja jotka ovat MELKEIN semmoisia mitä etsin. Mitä järkeä niitä ostaa, jos ne ei ole juuri sellaiset millaiset niiden haluaisi olevan? Mitä järkeä on ostaa punaiset kengät kun ne on punaiset vaikka ne ei olekkaan just sitä sävyä mitä niiden haluaisi olevan?
Varsinkaan kun ei ole MILJONÄÄRI. Eri asia jos olisi ...
Nykyään kiinnitän myös enemmän huomiota mukavuuteen, vaikka ei se kyllä todellakaan etusijalla ole. Yllättävän korkeat kengätkin voivat olla hyvät jalassa jos ne on muotoiltu oikein ja plato/korko suhde on hyvä. Myös itse 'ajan kenkiä sisään' kotona leikkimällä maailman halutuinta rokkistaraa ja kopsuttelen kengillä ympäri ämpäri taloa :'D
Suosittelen sitä, on paljon parempi näyttää julkisella paikalla siltä että on vain melkein kaatumassa kuin että näyttää koko ajan siltä että kaatuu.

Mikään ei ole hirveämpää kenkien suhteen kuin nämä;
- 'Liian korkeat korot'. Korjataan sen verran että musta liian korkeita korkoja ei voi olla, mutta etenkin + 10cm korkojen käyttäjän tulisi opetella kävelyä niillä ensin kotona, edes ajaa ne sisään.
- Ei osaa kävellä korkkareilla. Noni, vähän edelliseen kohtaan syventymistä -> on aivan järkyttävää nähdä niin teinejä kuin aikuisia toikkaroimassa jopa matalissa korkkareissa, puhumattakaan korkeista. Toki koroilla oppii kävelemään vain kävelemällä, mutta ei ehkä kannata aloittaa korkkareiden käyttöä 10 sentin koroilla vaan ihan suosiolla sieltä +/-5cm koroista, varsinkaan jos ei ole ennen korkkareita käyttänyt eikä 'ole luotu kävelemään korkkareilla'. Joillain se vain tulee luonnostaan, joillain ei. Oppia voi silti jokainen räpylä-täti korkkareilla kävelemisen.
- Kengät eivät millään muotoa sovi asuun. Talvella tämä on vähän anteeksi annettavampaa, koska talvikengät tunnetusti on aika karmeita, mutta muuten mulla pistää silmään jos kengät - asu ei sovi yhteen. En usko että jokainen katsoo samalla lailla toisia kuin minä, mutta en voi sille mitään :D

H&M spring 2011

Näistä en löydä mitään muuta rokotettavaa kuin sen, että mun pituiselle ihmisille nää vois tietty olla vähän matalammat. Tykkään siitä, että vaikka nää on nilkkurit, näissä on aika 'matala' leikkaus, eikä perinteinen nilkka-malli, sopii yhdistettäväksi moneen eri asuun.
Korko (myös plato) on ihan tädellisesti muotoiltu, niin kuin koko kengän muoto.
Korkoa löytyy 11cm, mutta plato on 2cm, joka (toivon mukaan ainakin :D) tuo mukavuutta.
Kengän 'pää' on muotoiltu pyöreästi joka on ystävällisempi hieman leveämmälle jalalle.
Pienen pieni vetoketju on oikein siro ja kaunis, eikä vie liikaa huomiota koska se ei ole mallissa etusijalla.
Sekä korko-osa että 'jalka-osa' on samaa materiaalia/sävyä, mikä tässä mallissa toimii ihan täydellisesti.
Korko ei ole piikki-korko, vaan kapenee kauniisti'maata kohden', tosin ei liikaa, joten mahdollistaa suht' tukevan kävelemisen.
Plato näyttää tukevalta ja on kaunis kun hieman 'nousee' kärkeä kohti.
Musta mokka näyttää tosi hyvältä. Toki nää nahkaisinakin kelpaisi, mutta nahka kenkiä löytyy aikas paljon niin vähän vaihtelua! Tosin jos nää tulee nahkaisinakin niin varmaa pakkoo hankkii 8)

Toivottavasti nää on hyvät jalassa ja luonnossa kivat :)

Toinen asia mikä mua kiinnosti kevään uutuuksissa oli tää laukku.

H&M spring 2011 (hintaa en muista 20e-30e)

Isompi malli, mutta ei liian iso, just sopiva. (Tiedän laukun koon suhteessa vartaloon koska näin kuvastossa sen mallin olalla :D)
Oon haksahtanu hapsuihin aika pahasti ja ne nimenomaan mun kiinnostuksen tässä herätti!

Ja sitten. Oon etsinyt TÄYDELLISIÄ wedgejä hmm varmaan vuoden. (Ja kun nää etsinnät loppuu toivottavasti pian, voin rauhassa keskittyä punaisten kenkien ja Iron Fistien/tms hankintoihin, hähää)
Haluan ihan yksinkertaiset, niin kuin noi nilkkurit tossa ylempänä. Oon huomannut, että yleensä pahimmissa asu-kriiseissä tarvis sen joulukuusimaisen asun kaveriksi jotkut simppelit, MUSTAT kengät. Oon sen verta glitterin/printtien/niittien/yms kaiken muun sälän ystävä, että semmosia kenkiä tuun ostamaan koko ikäni mutta samalla oon koittanu löytää näitä ns. "perus"kenkiä. Ne on aika lailla sama kuin joku musta t-paita/toppi, ainakin mun mielestä.
Jaa miksi ostaa jotain tylsiä kenkiä?
No siis, täähän on ihan maku-asia, mutta mä koen tarvitsevani sellasia. Ihan yhtä lailla kuin joitain maailman turhanpäiväsimpiä +20cm Pleaserin kenkiä.
On hyvä olla jotkut luotto-kengät jotka takuu varmasti sopii asuun kuin asuun.

Eli vaatimuksena musta väri (nahka/mokka) ja kiva korko ja kengän muoto. Mahdoton yhtälö :D
H&M:llä oli tässä syksyllä yhdet ihan okei-tekonahkaiset wedget, mutta ne oli jotenkin ... ne ei ollu mua. Joku oli pielessä. Ärsyttävää toisaalta olla näin tarkka, pää hajoaa, mutta ... jotain haastetta elämään.
Nelly.comista oon löytänyt aito-nahkaiset melkein täydelliset wedget. Korko/plato suhde loistava ja ulkonäkö ei oo liian 90-luvun spaissari/gootti-mono, mutta mikä niistä sitten tekee MELKEIN täydelliset?
No se hinta. Almost 400e. Ei joku haluais sponssata?

No nyt löysin sitten Elloksen kevään uutuuksista aika mehevät wedget, nää tosin on (teko)mokkaa, mutta annetaan mahdollisuus!

JSFN (Ellos), 45,00e

Vaikka on wedget kyseessä, niin ei ole 'laahaava' eikä 'raskas' (voi jee näitä mun termejä ...) ulkomuoto vaan aika siro. Kaukana spaissari/gootti möhkäleistä. (En voi sietää niitä lordimaisia gootti-kenkiä, en vaan voi :D)
Niissä ei ole mitään ärsyttäviä tikkauksia siellä sun täällä ja korko/plato suhde näyttää hyvältä.
Saatan laittaa noi tilaukseen, ainahan ne voi palauttaa. Nää tosin saattaa olla liian tylsät ... Koska oon todella katkera kun löysin nelly.comista TÄYDELLISET wedget joissa oli vielä kiva vetoketju-yksityiskohta (krhm se siitä "peruskengistä") mutta niitä ei ainakaan tällä hetkellä ole mun koossa :'(
Voi voi tätä elämän vaikeutta ... heh.

Mutta mitä tulee vähän erikoisempiin wedgeihin, niin nellyssä on tämmöiset super kivat leo-wedget!


Nelly.com, 39,90e

Oon joissain blogeissa nähnyt näistä kuvia ja on luonnossa paljon kivemmat kuin tossa kuvassa, värikin on paljon lämpimämpi ...
Esimerkiksi Emmalla on noi wedget seepra-kuviolla ja ne on kuulemma tosi hyvät kävellä! No tossa kyllä löytyykin tota platoa oikein mukavasti ... en oo vaan varma tosta peep toe-kärjestä ... yleensä tykkään kengissä siitä tositositosi paljon, mutta täytyis kyllä luonnossa nähä miten se oikein toimii tommoisessa wedge mallisessa nilkkurissa.

Kuvat 1-3 ; H&M
Kuva 4 ; Ellos
Kuva 5 ; nelly.com

Ohhoh, tulipas jaariteltua kengistä oikein urakalla :'D Ei sillä, mä voisin puhua kengistä vaikka ikuisuuden ... *huokaus*, on ne vaan niin ihania!
Kiinnostiko ketään tämmöinen 'syvempi' postaus? Pitäisikö jostain muista aiheista tehdä samantapaisia postauksia?
(siis mullahan näitä outoja pakkomielteitä liittyy melkeen asiaan kuin asiaan :D)

p.s. Yllätyin päivällä suuresti kun Facebookista etusivulle pärähti linkki Reckless Loven kotisivuille (uusista keikoista) ja linkissä oli jotenkin kovin tutun näköinen kuva ... Oli pakko klikata ja hui kamala, viimeisimpään RL-uutiseen on laitettu loppuun MUN ottama kuva !!! Siis what what in the butt, miten tää on mahollista ...
Siistiä, oon tosi otettu, varsinkin kun sen laatu ei oo mikään maailman paras :)
Tätä linkkiä käyttämällä pääsee katsomaan sen kuvan/uutisen ja tulevat keikat vuodelle 2011 ; Reckless Löööv!

p.p.s. Kai te syntiset olette jo kuunnelleet/ostaneet sen HCSS:n uuden Split Your Lip-levyn?!
On ihan parasparasparas ja oon kuunnellut sitä koko päivän, hehs ... Biisien nimet on ihan kohdallaan, esim. Last Call For Alcohol, Sadistic Girls, Here Comes That Sick Bitch Again jne!
Ja tässä biisissä on ihan paras aloitus ;) :

Hardcore Superstar - Guestlist
(oli pakko laittaa vaan toi linkki, se upotus-koodi ei toiminu tässä :< )

"Vitun sankopää, perkele!" ... in-fucking-deed.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Scream for me!