torstai 29. toukokuuta 2014

There's plenty of light to go around if you think it's right when you hit me to the ground

Hiustenpidennykset! Tuo ikuinen vihan ja rakkauden kohde.
Moni varmasti tietää että pidennykset jotka ovat aitoa hiusta, ovat ne parhaimmat ja niitä saa lukemattomissa eri muodoissa ; on klipsi-, teippi-, ommel-pidennyksiä yms. Niitä saa tilattua netistä tai suoraan kampaajilta, vähän riippuu mitä ja millaista on hakemassa. Itse olen kokeillut klipsi- ja teippi-pidennyksiä, suosikkini ovat ehdottomasti klipsi-pidennykset.
Ensimmäiset klipsi-pidennykseni hankin keväällä 2010, vuoden alussa saksittiin omat hiukset kerralla lyhyiksi, kun halusin kaikki huonot pois, ja sitten pituutta sai luotua klipseillä mukavasti. Koska hius-malli oli toispuoleinen ja hiuksia oli enemmän vain toisella puolella undercutin takia, hankin yhteensä kahdeksan raita-klipsiä. Oli turhaa hankkia koko pään pidennystä kun alle puolet hiuksista päästä jäljellä. :D Ovat olleet kovassa käytössä ja päässeet jo eläkkeelle tästä hauskanpidosta, hehe.
Klipsit on niin helpot ja vaivattomat. Niillä saa helposti muutettua ilmettä, tuotua pituutta ja tuuheutta eikä raitojenkaan luominen ole tuskallista kun ei tarvitse omia hiuksia värjätä. Itse pidän myös klipsi-pidennyksiä muutaman päivän putkeen hiuksissa jos pysyvät menossa mukana, hehe. Kaikki muut klipsini olen ostanut second handina paitsi yhden pakkauksen 50cm vaaleinta sävyä netistä jonkun Groupon-tarjouksen kautta. Nämä groupon-klipsit ovat kaikista huonointa materiaalia, hius-osiot kapenevat ja ohentuvat kohti latvoja todella radikaalisti eli ovat aikamoiset hiirenhännät. Muut vaikka ovat käytettynä ostettuja ovat erinomaista, paksua ja samanpituista hiusta. Suosittelisin lukemaan tarkkaan asiakaspalautteita, jos sellainen on mahdollista, siinä netti-kaupassa mistä aiot pidennykset ostaa.
Viime kesänä oli myös teippi-pidennykset, samoin muutama vuosi sitten. Nekin ovat hienot ja käytännölliset, mutta en vain jotenkin osaa elää niin että koko ajan tuntuu olevan jotain ns. ylimäääräistä hiuksissa. Niissä tosin on se helpompi puoli ettei tarvitse olla joka päivä laittamassa uudelleen päähän kiinni.

Minä ja teippi-pidennykset, huhtikuu 2013.

1. Miten valitsen oikeanlaiset pidennykset?
Jos omistat neutraalin väriset hiukset eli mustat, ruskeat, vaaleat tai jotain noiden sävyjen väliltä, kannattaa väri valita mahdollisimman tarkkaan tai ammattilaisen avustuksella että tulee varmasti mieleinen ja oikean värinen lopputulos. Toki jos on mielessä vaihtaa sävyä tai kokonaan toiseen väriin, valitsee luonnollisestikin sen väriset mitkä haluaa, ja värjää itse sitten omat hiuksensa. Jos epäröi sen suhteen saako omista hiuksista pidennysten väriset tai päinvastoin, suosittelen menemään ammattilaiselle hoitamaan asian kuntoon.
Jos taas omistat shokki-väreillä värjätyt hiukset, suosittelisin valitsemaan vaaleimman sävyn mitä pidennyksistä löytyy. Näin saat pidennyksistä saman väriset kuin omista hiuksistasi kun värjäät ne samalla väri-seoksella millä oman pääsi, mikä se sitten ikinä onkaan. Aitohiuspidennyksiä pystyy värjäämään aivan samalla lailla kuin omia hiuksia.
Jos valitsemasi pidennykset ovat synteettistä materiaalia, niitä pestessä ei saa käyttää hoitoainetta. Mikäli välttämättä haluat, kannattaa tarkistaa sopivatko kyseiset kemikaalit muovihiusten kanssa. Synteettistä hiusta ei saa myöskään altistaa kuumuudelle, ellei ole erillistä mainintaa sen soveltuvuudesta siihen hommaan. Itse en suosi synteettisiä pidennyksiä lainkaan, korkeintaan peruukeissa joita tulee käytettyä silloin tällöin kuvauksissa tai naamiaisissa.

En ole koskaan tilannut, enkä aio, valmiiksi värjättyjä esim. kirkkaan punaisia pidennyksiä koska värin istuvuudesta omiin hiuksiin ei voi kuitenkaan olla 100% varma. Säästyy aikaa ja hermoja kun valitsee vaalean pohjan jonka itse värjää. Mustat pidennykset olen ostanut sellaisenaan koska musta nyt on yleensä aika samanlainen väristä riippuen ja kun nimenomaan kyse on mustasta, ei sinimustasta tai punamustasta yms.
Viime kesänä laittamani teippi-pidennykset tilattiin myös niin että punaiset osiot vaaleina ja mustat mustina, jolloin kampaajani sai värjättyä niihin juuri minun värini että upean liukuvärjäyksen.

Itse käytän 40/50/60cm pituisia pidennyksiä. Näin ollen pidennyksestä saa aidon näköisemmät kun kaikki hiukset eivät ole tismalleen saman pituisia. Omien hiusten malli kannattaa olla myös vähän rikottu/kerrostettu ettei pidennykset erotu joukosta näkyvästi.
Mikään ei ole hirvempää kuin omien hiusten kanssa väärän sävyiset pidennykset, selvästi omista hiuksista erottuvat pidennykset -> omat hiukset tasainen polkka johon lisätään 666cm pitkät pidennykset EI EI EI tai tasapitkät pidennykset jolloin on ilmiselvää että päässäsi on pidennykset tai peruukki.
Joskus tosin omat hiukset saattavat näyttää peruukilta ollessaan erikoisen väriset, niissä on pidennykset ja ne on tupeerattu isoksi mutta se nyt on asia erikseen.

Minä ja clip-on-pidennykset, helmikuu 2014.

2. Miten kiinnitän pidennykset omiin hiuksiini?
En ala neuvomaan tässä asiassa muuten kuin klipsi-pidennysten suhteen, muista en tiedä tuon taivaallista.
Kampaajani minut näin neuvoi tekemään, ei ehkä maailman epäkuluttavin keksintö omille hiuksille mutta menköön nyt muutaman kerran kuukaudessa.
Itse aloitan aina alhaalta päin laittamaan pidennyksiä, näin on helpompi sumplia päällihiukset pidennysten päälle, vähän toki riippuen siitä kuinka paljon aikoo omia ns. jäljelle jääviä hiuksia laittaa, tupeerata yms.
Kannattaa jakaa hiukset kerroksittain, ei liian paksuihin eikä liian ohuisiin osioihin. Muut hiukset kannattaa sitoa ponnarilla päälaelle tai klipsuilla, että ovat pois tieltä. Tämän jälkeen jäljelle jäänyt hiusosio tupeerataan kevyesti juuresta, suihkitaan lakkaa sinne ja lakan kuivuttua tupeerataan vähän lisää. Kuitenkiin niin että lopputulos ei ole mikään lakkapallo tms. muunlainen takkuhirvitys. Tämän jälkeen otetaan klipsi-pidennys osio, laitetaan mahdollisimman lähelle tyveä ja nips naps klipsit kiinni. Siellä on ja pysyy. Tuuheutta luon itse niin että nostan juuri äsken laitetun hiusosion ylös, ja napsautan sinne alle samanlaisen hiusosion lisää. Nyt klipsejä ei tietenkään saa niin juureen kiinni mutta kyllä ne silti menossa mukana pysyvät.
Helpommallakin pääsee jos ompelee hiusosioita esimerkiksi kaksi yhteen ja samaan klipsi-osioon.

Hiukset eivät hikoa eikä rasvoitu helposti jos hiuksiin laittaa kuivashampoota ennen klipsien kiinnittämistä. Osio osiolta, jälleen kerran, niin hyvä tulee. Sama juttu hiuspuuterin kanssa, sen avulla saa enemmän nostetta ja karheutta hiuksiin sekä hiuksia on helpompi tupeerata.
Itse olen kokeillut lukemattomia erilaisia tuotteita mutta tämän hetken suosikki hiuslakka, hiuspuuteri ja kuivashampoo löytyvät PROFFsin valikoimasta.

Minä ja teippi-pidennykset, huhtikuu 2013.

3. Miten pidennyksiä saa muotoilla?
Aitohiuspidennyksiä voi muotoilla samaan tapaan kuin omiakin hiuksia. Liikaa lämpöä ja käsittelyä kannattaa välttää. Joskus saattaa olla helpompi suoristaa tai kihartaa pidennykset ennen niiden laittamista päähän.
Teit mitä tahansa pidennyksillesi, kannattaa käyttää muotoilu-tuotteita ja etenkin suoristamisen tai kihartamisen suhteen lämpösuojaa mikäli haluat että pidennyksistäsi on operaation jäljiltä edes jotain jäljellä.
Itse en pidä seerumimaisista tai liian kosteista lämpösuojista, oma suosikkini onkin ehdottomasti vähän lakkamainen SEXY HAIRin muotoilu-suihke. Se ei ole mikään lähmäinen tai märän pinnan jättävä suihke vaan nimenomaan lakkamainen, ei jätä pintaa millään lailla kosteaksi mutta silti suojaa lämmöltä. Se on nimensä puolesta tarkoitettu silottamaan, pehmentämään ja nimenomaan suoristamaan pörröisiä hiuksia mutta tämän avulla kyllä suojaa hyvin hiukset kihartimelta ja saa pysyvät kiharat. Tuoksu on myös ihanan raikas eikä mikään liian imelä. Lisää voi lukea tästä!
Mitään mega hyper hyvää suoristusrautaa ei ole vastaan kävellyt vielä mutta Remingtonin Pearl Wand-kiharrin on ihan mahtava, suosittelen. Sillä saa niin kovin kauniita kiharoita, esimerkiksi bannerissa olevien molempien kuvien kiharat on tehty sillä. Hintakaan ei päätä huimaa ja mukana tulee sellainen hanska, ettei käsi pala. Burn baby burn ihan rauhassa vaan.

Minä ja clip-on-pidennykset ensimmäistä kertaa kiharrettuina, marraskuu 2013.

4. Mitä tarvitaan pidennysten pesuun?
Vaikka tämä postaus ei kerrokkaan pidennysten pesusta step-by-step-meiningillä ajattelin siitäkin muutaman sanan sanoa. Itse en pese pidennyksiäni kamalan usein, koska käytän niitä loppujen lopuksi aika harvoin ; lähtiessäni ulos tai muuten vaan jos siltä tuntuu, eli käytön perusteella pesen. Joskus useammin, joskus harvemmin.
Hiuksia pesen 2-3 kertaa viikossa, sama aikaväli soveltuu pidennystenkin suhteen jos on esim. teippi-pidennykset. Klipsi-pidennyksethän pestään erikseen omista hiuksista. Lika ja rasva kuluttavat niin omia hiuksia kuin pidennyksiä mutta se ei tarkoita sitä että joka päivä tarvitsee shampoiden kanssa läträtä.
Mikäli pidennykset aikoo siistimisen lisäksi myös pestä, tulee ne harjata takuttomiksi ennen pesua. Pidennykset tulee pestä hellästi ja hankausta vältellen, aivan kuten omatkin hiukset. Pidennyksille varsinaisesti tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet ajavat asiansa, itse olen käyttänyt kampaajan suosittelusta tuota SEXY HAIRin tumman lilaa-sarjaa hiustenpidennysten pesussa ja hoidossa, vaikka se ei ole suunniteltu pelkästään hiustenpidennyksille. Tätä sarjaa on niin paksuille ja karheille kuin myös hennoille ja normaaleille hiuksille. Ominaisuuksia ; Silottava, täyteläinen ja kosteuttava, korjaa, vahvistaa, poistaa tehokkaasti sähköisyyttä, sopii erinomaisesti hiustenpidennyksille.
Pesun jälkeen pidennykset voi kuivata joko hellästi pyyhkeellä tai miedolla lämmöllä föönin kanssa. Kun hiukset ovat kuivat, kannattaa levittää tuo seerumi.
Kannattaa muistaa, että pidennykset eivät saa olla märät nukkumaan mennessä vaan täysin kuivat. Myös leteillä pitäminen yön aikana on suotavaa, koska se ehkäisee turhaa kulumista ja takkuuntumista.

Minä ja ensimmäiset clip-on-pidennykseni keväällä 2010.

5. Mitä tarvitsen pidennysten takkujen taltuttamiseen?
Silky SEXY HAIR ; Frizz Eliminator LITE-seerumi, lisätietoja esim. tästä!
Esimerkiksi tämä SEXY HAIRin seerumi on hyvä vaihtoehto herättämään enemmän tai vähemmän kärsineet pidennykset eloon. Pullo kestää todella kauan ja sitä kannattaa käyttää omiinkin hiuksiin mikäli on kovin kuivat tai korppuiset ; tuo kosteutta, upeaa kiiltoa ja kammattavuutta. Yksi tai kaksi pumppausta riittää, koska on koostumukseltaan hyvin riittoisaa ja öljymäistä. Käytän viikottain omiinkin hiuksiin, etenkin latvoihin, taltuttamaan korppuja.
Harjan joka on tarkoitettu nimenomaan aidoille hiuksille että hiustenpidennyksille. En ole varma onko näille jotain omaa nimeä, mutta harja itsessään on kaukana niistä nupukki-päisistä muovi-hirviöistä. Kammassa tulee olla joustavat harjakset jotka eivät katko hiuksia yhtä paljon kuin perus kammat.
Itse käytän omiinkin hiuksiini tätä ja hiukset että päänahka kiittävät. Käytössäni on myös Tangle Teezer.
Kamman, mieluiten mahdollisimman tiheän että takut saa hyvin kammattua auki.
Kärsivällisyyttä ja hieman enemmän aikaa. Ja ei kun hiuksia selvittämään!
Lisää tästä operaatiosta voi lukea seuraavasta osasta koskien hiustenpidennyksiä. :)

Minä ja clip-on-pidennykset, toukokuu 2014.


HUOM!
Suurin osa neuvoista perustuu kampaajaltani saamiin neuvoihin eli en ole omasta päästä keksinyt.
Kehun silloin tällöin SEXY HAIRin tuotteita maasta taivaisiin mutta se tapahtuu täysin omasta vapaasta tahdostani. Olen tuotteet itse ostanut kampaajaltani, joka on osannut suositella erinomaisia tuotteita minulle ja minun tarpeisiin. Linkit eivät sisällä myöskään mitään piilomainintaa vaan ovat ensimmäisestä Googlesta vastaan tulleesta suomenkielisestä SEXY HAIRia myyvästä netti-kaupasta.
PROFFS tuotteet ovat löytäneet tiensä tietoisuuteeni Crashdïet-yhtyeen kautta, kun etsin lakkaa joka pitää korkealle tupeeratut tuulenpesät pystyssä. Kaikki tuotteet olen ostanut itse ja todennut mahtaviksi. Itse käytän nimenomaan lilaa-versiota hiuslakasta, joka on super extra strong. Pysyy muuten tuulenpesät pystyssä niin auringossa kuin sateessa.
SEXY HAIRin tai PROFFSin tuotteita ei ole testattu eläimillä.
Eli ei minkään sortin piilomainontaa mutta toki minulle kyllä kelpaisi ilmaiseksi vaikkapa 57 putelia näitä tuotteita mutta tyydytään nyt kuitenkin niihin omilla roposilla ostettuihin. ;)

2 kommenttia:

 1. Hurja miten paljon on huomioon otettavaa pidennyksissä, niiden hoidossa ja laitossa. :O Omat on helpommat, ainakin tällaisen mielestä, joka ei ole koskaan pidennyksiä käyttänyt. Aika yleisiä tuntuvat jonkinlaiset pidennykset olevan, kun miultakin kysytään tosi usein, että onko pidennykset. :) Tosi kattava postaus tämä, tuli uutta tietoa aika paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei se olekaan ihan iisiä hommaa vaikka äkkiseltään voisi luulla! Tai ainakaan jos haluaa pitää pidennyksensä pitkään elävien kirjoissa. :D
   Sinun hiuksiasi minä(kin) ihailen päivästä toiseen, voi kunpa omatkin hiukset olisivat noin pitkät! Jonkun aikaa lienee kuitenkin turvauduttava pidennyksiin, höh. Ovathan ne yleisiä ja ihan kiva että näppärä keksintö. :)
   Kiitos myös palautteesta, kiva kuulla!

   Poista

Scream for me!