tiistai 26. toukokuuta 2015

Cannot say I'm breaking the rules if I can glue 'em back together

Olen viime vuosien aikana myynyt parit Jeffrey Campbellit, ja sen tilalle ostanut parit lisää. Tällä hetkellä viisi paria ja toivottavasti vielä joku päivä pikkasen enemmän!

Laadullisesti olen aina pitänyt JC:n kengistä, mielestäni ne tuntuvat ja näyttävät laadukkailta olematta mitenkään överi luksukset. Lesti on ainakin näissä kaikissa omistamissani minulle sopiva ja näillä on hurjan helppo kävellä. Näistä pareista en tosin ole yhtiäkään tilannut JC:ltä suoraan tai maksanut täyttä hintaa.
Seuraavaksi on hankinta-listalla hieman matalampia malleja sekä ne aidot ja alkuperäiset mustat Litat. :)


Punaiset Litat ostin Jenkeistä eBayn kautta. Tuli posteineen hinnaksi joku 60-70€.
Lita Spiket ostin Revolve Clothingin alesta joskus pari vuotta sitten, hintaa oli joku about 90€ tulleineen päivineen.
Foxy Spiket ovat uusin helmi kokoelmassa, nämä ostin jostain alennus-sivulta, hintaa oli n. 55€ posteineen.
Shadow Studit on tilattu Members.comista alennuksesta, maksoi varmaan jonkun alle satasen. Ei yhtään mitään muistikuvaa näiden hinnasta!
Deliat. Ahh ja voih. Näitä metsästin vuosia ennen kuin eBayssa tärppäsi! Tarkkaa hintaa en muista, näitä koskevassa postauksessa sen kerroinkin, taisi kuitenkin olla alle satasen.

Näistä mulla ollut ahkerimmassa käytössä Lita Spiket ja Deliat, punaiset Litat ja Foxyt pääsee nyt kesällä korkattavaksi. Katotaan koska Shadowt pääsee ulkoilemaan!

En voi kuin suositella panostamaan ja maksamaan vähän enemmän mitä tulee kenkiin. Suurimman osan rimpularömpylä kengistä olen myynyt/myymässä, samoin ne jotka on ihan nättejä mutta ei vain istu jalkaan.
Nykyään kengissä pitää ulkonäön suhteen olla materiaali, laatu ja istuvuus kunnossa. Nykyään myös tekonahkaiset kengät ovat mielestäni järkyttävän kalliita laatuunsa nähden, alle 50€ lisällä kengän hintaan saa jo sata kertaa paremmat! En tietenkään väitä että kaikki tekonahkaiset olisi huonoja tai niiden käytössä olisi mitään pahaa, ne ei vain miellytä minua. Muutamat tekonahkaiset vielä löytyy käytöstä itseltäkin.

Aitonahkaisten kenkien suhteen on tosin se eettinen ongelma ... mutta näin karkeasti sanottuna, mikäli eläin tapetaan, niin parempi käyttää siitä sitten kaikki kuin vain osa. Mutta nämä on taas näitä kaksipiippuisia juttuja.

2 kommenttia:

 1. Deliat ois niin ihanat! Oon itkenyt niiden perään jo pari vuotta. :) Enkä kyllä toisaalta pistäis pahakseni, vaikka ois Litatkin omassa kenkähyllyssä.

  Oon muuten samalla linjalla tosta aitonahkaisten kenkien eettisyyspuolesta. Kyllä se on parempi käyttää lehmästä kaikki, ku se et heitettäis ehkä maailman paras materiaali hukkaan. Nykyään ite pyrin hommaamaan kengät aitonahkaisina, koska ne oikeesti kestää. Nimim. miljoonat festarit ja keikat ja talvet palvelleet maiharit on edelleen mainiossa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat! Jokaisen niiden metsästykseen tuhlatun ajan arvoista. :D

   Jep, noinhan se on. Ja kun mietitään taas sitä ekologista puolta, niin sen suhteen on parempi valita aitonahkaisia tuotteita. Sen lisäksi että ne kestää, ei myöskään tarvitse koko ajan ostaa uusia kenkiä kun ne hajoaa. Maiharit on ihan parhaimmat. :)

   Poista

Scream for me!